Про нас
увійти

Олександр Тугарєв: "На Олімпіаді було дуже круто"

категорія: Водні види | дата: 30 08 2016
Олександр Тугарєв:

Ось і завершились XXXI Олімпійські ігри в Бразилії. Як і для України загалом, так і для Тернопільщини зокрема вони не стали успішними. Фахівці мають розібратися, чому так сталося. Номер один же вирішила по "гарячих" слідах підбити підсумки виступів тернопільських спортсменів на Олімпіаді.

Для цього наші олімпійці відповіли на три запитання:

Як оцінюєте свій виступ на Олімпіаді?

Хто чи що завадило показати кращий результат?

Які загальні враження справила Олімпіада в Бразилії?

21-річний віндсерфінгіст Олександр Тугарєв, для якого це був перший олімпійський досвід, у класі RS:X за результатами 12 гонок посів 23 місце.

— Оцінюю виступ вдало, для мене сама участь в Олімпіаді — це великий досвід, але можна було й краще виступити. Перед змаганнями налаштовував себе на місце в першій двадцятці, але по ходу побачив, що можна і треба було поборотися за місце 15-те.

— Були важкі погодні умови, трохи не щастило. До того ж в одній із гонок 12 вітрильників, у тому числі і я, не вклалися в контрольний час й отримали дискваліфікацію. Замість мого найгіршого результату в перегонах із загального заліку відкинули результат дискваліфікованого гонки (я сподівався, що не братимуть до уваги два найгірші виступи), саме це і вплинуло на мій підсумковий результат.

— На Олімпіаді було дуже круто. Але я з іншими майстрами вітрильного спорту в Бразилії був майже місяць і під кінець Олімпіади вже трохи набридло. Хотілося додому. Загалом Ріо-де-Жанейро бачив тільки з води. Нас одразу попередили, що вихід з олімпійського селища для іноземців може бути небезпечним. Тому в місто практично не виходили.  

До слова, столичний телеканал 1+1 оприлюднив рейтинг найкрасивіших українців на Олімпіаді в Ріо, які приваблюють жінок не лише своєю силою, а й красою. До топ-5, поряд із тенісистом Іллею Марченком, гімнастом Олегом Верняєвим, дзюдоїстом Георгієм Зантарая, стрибуном у воду Іллею Квашею, увійшов і спортсмен з Тернопільщини Тугарєв.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook