Про нас
увійти

Віндсерфінгіст Олександр Тугарєв виборов Кубок України з вітрильного спорту

категорія: Водні види | дата: 26 07 2016
Віндсерфінгіст Олександр Тугарєв виборов Кубок України з вітрильного спорту

Впродовж тижня на Київському водосховищі у Вишгороді тривав Кубок України з вітрильного спорту в олімпійських номерах програми. Про це повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

Учасниками змагань стали яхтсмени з Одеси та Дніпра, Києва та Миколаєва, Херсона та Запоріжжя, Харкова та Полтави, Курахово (Донецька область) та Тернополя, які виступали у класах яхт "Лазер", "470", "Фінн", "Радіал" та вітрильної дошки "RS-X". Саме у віндсерфінгу і змагалась збірна Тернополя, яку представляли вихованці обласного відділення Комітету з фізичного виховання і спорту МОНУ та обласної ШВСМ.

Абсолютну перемогу у класі "RS-X" і Кубок України здобув тернополянин Олександр Тугарєв — майстер спорту міжнародного класу, учасник Олімпіади-2016 у Ріо (на головному фото в центрі). Спортсмен з великим відривом від суперників приходив першим в усіх перегонах. Оскільки під час змагань погодні умови видались дуже складними — спека і штиль чергувалась і з сильним  поривчастим вітром, грозами та шквалами, для усіх класів вдалося провести лише шість гонок. В усіх них серед віндсерфінгістів відзначився Сашко Тугарєв, для якого ця регата стала останнім тренувальним випробуванням перед стартами у Ріо. Тренується спортсмен під керівництвом тренерів Олександра Тугарєва (старшого) та Олексія Нижегородова і є студентом економічного коледжу ТНЕУ.

Друге місце на Кубку України у класі "RS-X" посів спортсмен з Миколаєва Олександр Гончаренко, третів став В’ячеслав Менделєнко з Дніпра. Далі у турнірній таблиці розмістились тернопільські віндсерфінгісти — вихованці Олексія Нижегородова — кандидат в майстри спорту Олександр Воловець (студент економічного коледжу ТНЕУ), який став четвертим, Арсен Гринчак, який був п’ятим. Шосте і сьоме місця посіли, відповідно, тернополяни В’ячеслав Ровецький та Юрій Будай.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook