Про нас
увійти

Тернопільські спортсмени поїдуть на чемпіонат Європи та світу з веслування

категорія: Водні види | дата: 25 06 2016
Тернопільські спортсмени поїдуть на чемпіонат Європи та світу з веслування

Одразу три чемпіонати України з веслування на байдарках і каное пройшли з 7 до 17 червня в місті Дніпро.

Тернопільські спортсмени привезли із цих змагань п’ять золотих, чотири срібних та чотири бронзових нагороди.

На особистому чемпіонаті України Тетяна Єднак виборола срібну медаль в байдарці-одиночці на дистанції 1000 метрів, а Марія Смагіна здобула дві "бронзи" у двомісній байдарці на 1000 та 200 метрів. Тисячометрівку Марія подолала у парі з львів’янкою Софією Коваль, а на двохсотметрівці їй склала пару миколаївка Катерина Нестерова.

 На чемпіонаті України серед молоді до 23 років Тетяна Єднак перемогла на улюбленій дистанції 1000 метрів у одномісній байдарці. Ще одне "золото" Тетяні дісталося у складі екіпажу байдарки-четвірки збірної команди України на дистанції 500 метрів.

Золота та срібна нагорода і у каноїста Ельнура Ахадова у складі екіпажу каное-четвірки збірної команди України на дистанціях 1000 та 500 метрів.

Призові амбіції у байдарці-двійці у молодіжній групі підтвердила Марія Смагіна. Вона знову посіла два рази третю сходинку п’єдесталу пошани у байдарці-двійці з подругами Софією Коваль та Катериною Нестеровою на 1000 та 500 метрів. Срібну нагороду Марія виборола у складі збірного екіпажу байдарки-четвірки на 500 метрівці.

Ще три нагороди привезли веслувальники-ветерани. Олександр Твардовський здобув золоту нагороду у байдарці-одиночці на 200 метровій дистанції серед спортсменів вікової категорії 30-34 років. Владислав Юзюк, який до речі є учасником АТО, виборов срібну нагороду на цій же дистанції серед спортсменів вікової категорії 40-44 років. Ще одне «золото» Олександр та Владислав здобули у байдарці-двійці на 200 метрівці.

За підсумками чемпіонату України серед молоді до 23 років, до складу збірної команди України включено Тетяну Єднак та Ельнура Ахадова. Ці спортсмени візьмуть участь у чемпіонаті Європи, що з 14 до 17 липня відбудеться в місті Пловдив (Болгарія) та чемпіонаті світу, який з 28 до 31 липня пройде у столиці Бєлорусі, місті Мінську.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook