Про нас
увійти

Чемпіонат області з водного туризму пройде на початку травня

категорія: Водні види | дата: 29 04 2016
Чемпіонат області з водного туризму пройде на початку травня

ІІ чемпіонат Тернопільщини серед юнаків зі спортивного туризму з виду водний туризм відбуватиметься з 6 до 9 травня. Про це повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

Приурочений захід галицькому українському політику, публіцисту, історику В’ячеславу Будзиновському. Проведуть його на річці Гнізна в урочищі Смолянка, що на околиці села Застав’є Тернопільського району. Проходитимуть змагання в рамках Всеукраїнських масових спортивних заходів "Спорт для всіх в парках і скверах".

До участі у чемпіонаті допускаються збірні команди районів, міст обласного підпорядкування, територіальних громад, команда організатора змагань. Оргкомітет, виходячи з організаційних можливостей, має право за попередньою заявкою допустити до участі в Чемпіонаті додаткові команди від окремих районів, навчальних закладів. Учасниками команд є спортсмени-туристи 1999-2001 років народження. Учасники 2002 року народження допускаються до участі у змаганнях за наявності спеціального допуску лікарсько-фізкультурного диспансеру (додаток №1). Учасники повинні мати спортивну кваліфікацію не нижче другого юнацького розряду зі спортивного туризму із спеціалізацією у водному туризмі.

Склад команди (делегації) — 7 осіб: учасники (незалежно від статі) — 5 осіб, з них на кожну дистанцію у відповідності до класу суден: на двомісному катамарані — 2 особи (дистанції "спринт", "слалом"); на двомісній байдарці (човні) — 2 особи (дистанції "спринт", "слалом"); на чотиримісному катамарані — 4 особи (формуються з учасників, що виступають у попередніх двох класах суден, дистанція "рятувальні роботи"); запасний учасник — 1 особа; тренер-представник — 1 особа; суддя — 1 особа.

Усі учасники команди повинні бути забезпечені необхідним для участі в змаганнях спорядженням для безпечного подолання дистанцій та вміти плавати, про що засвідчують підписом в іменній заявці.

Програма чемпіонату:

1-й день (06.05.2016 р.): заїзд, розміщення, проходження мандатної комісії, інструктаж з техніки безпеки, робота технічної комісії (з 7 год. 30 хв. до 10 год. 00 хв.); відкриття змагань (10 год. 30 хв.); нарада представників (11 год. 00 хв. – 11 год. 30 хв.); огляд та змагання на дистанції "спринт" (клас суден К-2, С-2) (з 13.00 год. 00 хв.);

2-й день (07.05.2016 р.) огляд та змагання на дистанції "слалом" (клас суден К-2, С-2) (з 10 год. 00 хв.); конкурсна програма;

3-й день (08.05.2016 р.) огляд та змагання на дистанції "рятувальні роботи" (клас суден С-4) (з 10 год. 00 хв.); конкурсна програма;

4-й день (09.05.2016 р.) підбиття підсумків, нагородження переможців та призерів змагань і конкурсної програми; урочисте закриття змагань (о 12 год. 00 хв.), від’їзд учасників.

Змагання проводяться на дистанціях ІІ (другого) класу відповідно до "Правил змагань зі спортивного туризму", виду "водний туризм", затверджених Міністерством у справах сім'ї, молоді та спорту України 24.04.2008 року, погоджених Президентом Федерації спортивного туризму України 22.03.2008 року, положення та умов проходження дистанцій.

Усі дистанції учасники долають на власних байдарках (човнах) та катамаранах у шоломах і рятувальних безрукавках (у разі відсутності надається на прокат). Спортсмени повинні мати одяг, що закриває лікті та коліна. До змагань допускаються байдарки (човни)  і катамарани лише в технічно справному стані після їх перевірки технічною комісією. Відповідальність за технічний стан плавзасобів несуть самі учасники.

Відповідальність за підготовку учасників команд згідно з вимогами, що необхідні для безпечного подолання визначених дистанцій, якість та безпечність командного спорядження, покладається на представників команд. Змагання проводяться на річці з природними та штучними перешкодами (воротами) по класах суден, згідно з програмою змагань. Відповідальність за наслідки, викликані порушенням учасником вимог техніки безпеки, несе безпосередньо сам учасник, який допустив порушення. До конкурсної програми входять такий вид — "Перший каякер".

Попередня заявка (додаток №2) подається не пізніше ніж за два тижні до початку змагань (до 25 квітня 2016 р.) на адресу: 46001, м. Тернопіль, вул. Степана Качали, З, ТОКЦТКСЕУМ (ГСК, роб. тел. 25-39-53, моб. тел. 0673505593 або на електронну адресу Центру: centr_tur@ukr.net або romek_romanyshyn@meta.uaj.

Загальне керівництво підготовкою та проведенням Чемпіонату здійснюють Департамент освіти і науки та сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації, Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх", Тернопільська обласна федерація спортивного туризму України.

Безпосереднє проведення змагань покладається на Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, Головну суддівську колегію (ГСК) (тел. 52 03 53).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook