Про нас
увійти

Тернопіль готується до проведення чемпіонату світу з водно-моторного спорту

категорія: Водні види | дата: 29 03 2016
Тернопіль готується до проведення чемпіонату світу з водно-моторного спорту

Тернопільський став у 2016 році знову стане центром міжнародних змагань з різних видів водно-моторного спорту.

Місто отримало право на проведення 27 та 28 серпня чемпіонату світу з водно-моторного спорту в класі "Формула 500" та двох етапів чемпіонату Європи в класах "Формула 250" та "Формула 125". Також 24 та 25 серпня у Тернополі пройде традиційний чемпіонат з аквабайку. Про це під час прес-конференції повідомили міський голова Сергій Надал та Президент Національної федерації водно-моторного спорту Віктор Шемчук.

— Тернопіль отримав продовження сертифікації траси для проведення водно-моторних перегонів на ставі на наступні три роки, яка сертифікована на 24 спортивні човни, що є найвищим стандартом, який сьогодні існує у Міжнародному водно-моторному союзі (UIM), — розповідає очільник Тернополя. — Зараз ми спільно із Національною федерацією готуємося до проведення чемпіонату світу та плануємо події, які зможемо проводити у місті у наступні 2017-2018 роки.

Віктор Шемчук зазначив, що Національній федерації водно-моторного спорту хочеться, щоб статус Європейської столиці з водно-моторних видів спорту, до якого наближається Тернопіль, став реальністю уже після цього чемпіонату. Також він передав Сергію Надалу прапор Міжнародного водно-моторного союзу, який буде зберігатися у Тернополі до завершення змагань.

— Цього року ми очікуємо велику кількість спортсменів. На минулому чемпіонаті були представники із 13 країн світу, цього року очікуємо, що їх буде не менше, — розповідає Віктор Шемчук. — Зазвичай ініціатива проведення таких змагань у Тернополі завжди виходить від міста та федерації, а цього року із відповідним листом до Міжнародного водно-моторного союзу звернулися спортсмени, які приймали участь у Тернополі у минулому чемпіонаті світу "Формула 500". Це свідчить про те, що місто належно організувало минулий чемпіонат, а за гостинність, організацію, безпеку та роботу міських служб було виставлено найвищі бали. Окрім того, захід, який раніше проводився у Тернополі, був визнаний подією року Міжнародного водно-моторного союзу.

У Тернополі уже стало традиційним відзначати переможців змагань зіркою на Набережній ставу. Ця традиція збережеться цього року і на Набережній з’явиться декілька зірок переможцям після кожного етапу змагань у кожному виді водно-моторного спорту. 

Реєстрація учасників на змагання розпочнеться 29 березня. Міський голова Сергій Надал закликає також зголошуватися волонтерів, які добре знають англійську мову.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook