Про нас
увійти

Коли Тернопіль стаане столицею водно-моторного спорту Європи?

категорія: Водні види | дата: 28 02 2016
Коли Тернопіль стаане столицею водно-моторного спорту Європи?

У Тернополі будуть створені повноцінні інфраструктурі умови для проведення спортивних змагань та тренувань з водно-моторного спорту, а Тернопільський Став прийматиме найавторитетніші міжнародні змагання. Про це йшлося під час зустрічі міського голови Тернополя Сергія Надала з президентом Федерації водно-моторного спорту України Віктором Шемчуком.

Президент Федерації ВМС України зазначив, що Тернопіль розглядається як базовий регіон для розвитку водно-моторного спорту України, в тому числі для розвитку міжнародного сегменту цього виду. 

— У нас є унікальний досвід проведення міжнародних стартів. Саме в Тернополі в далекому 1987-му вперше проводився водно-моторний "Мундіаль". У 2011-му Тернопіль приймав чемпіонат Європи, у 2012 році — чемпіонат світу з водно-моторного спорту, а у 2013 році — міжнародний Водно-моторний фестиваль, — зазначив Віктор Шемчук.

За його словами, цього року, незважаючи на військові дії, які ведуться на території України, Тернопіль теж може прийняти черговий міжнародний спортивний форум.

— У міжнародному спортивному календарі на 27-28 серпня 2016 року запланована відкрита Європейська першість з водно-моторних видів спорту у Тернополі. Цей форум мав відбутися ще у 2014 році, але був скасований через складну політичну ситуацію. Тепер же Міжнародний водно-моторний союз (UIM) сертифікував трасу на Тернопільському ставі ще на три роки і ми готуємося зустрічати міжнародних гостей, — зауважив президент Федерації водно-моторного спорту України.

У свою чергу міський голова Тернополя Сергій Надал запевнив, що міська влада зробить все можливе не лише для успішного проведення спортивних змагань, а й для популяризації водно-моторного спорту у місті.

— Міська рада підтримує ініціативу Федерації водно-моторного спорту перетворити Тернопільський Став на провідний український центр з водних видів спорту. Наприклад, у рамках цього проекту відбуватиметься реконструкція Набережного Ставу в напрямку пляжу "Циганка", що є основним з десяти пріоритетів міської ради Тернополя у 2016 році. Переконаний, що при розвитку належної інфраструктури та промоційній кампанії, Тернопіль маєв всі шанси стати не лише центром водно-моторного спорту України, а й водно-моторною столицею Європи, — підсумував очільник Тернополя.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook