Про нас
увійти

"Галичанка" поступилась чернівецькій "Буковині"

категорія: Волейбол | дата: 08 02 2024
"Галичанка" поступилась чернівецькій "Буковині"

Після дебютної перемоги в поточному розіграші Суперліги-Дмарт "Галичанка" прагнула нав'язати гідну боротьбу третій команді чемпіонату та, можливо, зачепитися принаймні за одну партію. Втім, "Буковинка" мала свої плани щодо цього.   

Саме чернівчанки контролювали хід подій на старті матчу (3:7). Проте це не означало, що тернополянки готові були відступати. Зусиллями Зоряни Томчик і Марії Риболовлєвої їм вдалося скоротити своє відставання.

Здавалося, що інтрига поступово повертається. Однак далі в підопічних Людмили Чорненької почалися проблеми з прийомом, через що "буковинки" відзначилися не одним ейсом. У підсумку в першій партії "Галичанка" набрала всього 14 очок.

Мабуть, здивували тернополянки своїх суперниць жагою до перемоги в наступному сеті. Стали частіше проходити атаки першим темпом, одна з таких принесла їм подвійну перевагу (7:5). Через деякий час після ейсу Лілії Попович відрив між колективами взагалі збільшився до трьох пунктів (14:11).

Втримати комфортне лідерство підопічним Чорненької не вдалося. В ті хвилини в центрі уваги перебувала Марія Капланська, яка чудово діяла на завершальній стадії комбінацій, а також влучно подавала. В кінцівці ми стали свідками просто неймовірних "гойдалок", де зрештою нерви міцнішими виявилися у волейболісток "Буковинки" — 29:31.

Після такої прикрої невдачі у представниць Тернополя просто опустилися руки. Тому третій відрізок завершився розгромом — 6:25.

Стартовий склад "Галичанки-ЗУНУ": Мірчева (10), Голод (к), Попович (6), Риболовлєва (9), Степура (1), Томчик (4), Овчаренко (л). На заміну виходили: Джима, Тарнавський-Лис (2), Самусенко, Кімак.

Стартовий склад ВК "Буковинка": Лохманчук (16), Старостенко (11), Капланська М. (8), Дзюба (14), Герасимчук (3), Гусейнова (4), Ротар (л), Драпак (л). На заміну виходили: Тверда (6), Капланська Д (2).

Суперлiга-Дмарт 2023/24 (жінки)

VIІI-й тур. П'ята гра. 4 лютого

"Галичанка-ЗУНУ" — ВК "Буковинка" 0-3 (14:25, 29:31, 6:25)

Джерело: ПВЛУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook