Про нас
увійти

"Галичанка" поступається "Аланті" в 7-му турі української Суперліги

категорія: Волейбол | дата: 19 01 2024
"Галичанка" поступається "Аланті" в 7-му турі української Суперліги

У матчі-відкритті VII-го туру жіночої Суперліги-Дмарт "Галичанка" сенсаційно взяла сет в "Аланти". Проте зачепитися за очки тернополянкам, попри всі старання, однаково не вдалося.

Дніпрянки потужно розпочали даний поєдинок, вигравши п'ять розіграшів поспіль. Людмила Чорненька відреагувала тайм-аутом. Після цього її підопічні майже відразу "розмочили" рахунок, але їхні опонентки продовжували тримали високу планку в нападі.

Представниці "Аланти", комбінуючи, забивали м'ячі на будь-який смак. У підсумку технічний накат Марти Федик змусив наставницю "Галичанки" скористатися вже другою перервою. Водночас відрив між колективами тільки зростав — 25:6.

Далі вже було цікавіше. Бо тернопільський колектив явно зробив висновки після вищезгаданої нищівної поразки та ще до екватора другої партії набрав більше очок, ніж за весь попередній відрізок (11:7).

До того ж у гравчинь "Галичанки" полетіла щільна подача, через що вони записали до свого активу не один ейс. Гарій Єгіазаров провів тотальну ротацію складу, замінивши майже всіх своїх волейболісток на паркеті. Це призвело до того, що тернополянки перевернули все з ніг на голову, завершивши сет на власну користь — 22:25.

У третій партії підопічні Чорненької видали щось неймовірне: дівчата піймали кураж і організували ривок (1:7). Насправді після 25:6 було дивно тривалий час бачити "Аланту" в ролі наздоганючої, тим паче, коли на майданчик вже повернулася основа. Втім, крок за кроком дніпрянкам таки вдалося спочатку вирівняти паритет, а згодом і тріумфувати — 25:18.

"Галичанка" показала зуби і в наступному відрізку (3:7). Було помітно, що й колектив Єгіазарова ще не повністю повернув впевненість у собі, навіть після останнього успіху. Адже виникало чимало помилок в усіх ігрових елементах. Зокрема проблемами на прийомі скористалася Марина Мірчева: спочатку подала на виліт, а потім і вибила доведення (6:10).  Згодом ми стали свідками "гойдалок", і в підсумку шальки терезів скихилися на бік "Аланти" — 25:23.

Стартовий склад "Аланти": Проценко (13), Лучко (13), Камінська (17), Федик (9), Лозінська (4), Парфьонова (3), Луценко (л), Бойко (л). На заміну виходили: Дзендзеловська (2), Грицик (3), Дабека, Пугач (13).

Стартовий склад "Галичанки-ЗУНУ": Мірчева (17), Голод (к), Попович (12), Риболовлєва (10), Степура (6), Томчик (3), Самусенко (л). На заміну виходили: Джима, Тарнавський-Лис, Кімак.

Суперлiга-Дмарт 2023/24 (жінки)

VII-й тур. Перша гра. 19 січня

"Аланта" — "Галичанка-ЗУНУ" 3-1 (25:6, 22:25, 25:18, 25:23)

Джерело: ПВЛУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook