Про нас
увійти

"Галичанка" поступилась "Аланті" в першому матчі першого туру української Суперліги

категорія: Волейбол | дата: 27 10 2023
"Галичанка" поступилась "Аланті" в першому матчі першого туру української Суперліги

27 жовтня, в Чернівцях, тернопільська "Галичанка" провела свій перший офіційний матч в сезоні.

Після “сухої” поразки в Суперкубку від “Прометея” дніпрянки будь-що намагалися реабілітуватися перед власними фанами в першому матчі нового сезону Суперліги-Дмарт проти “Галичанки”. Забігаючи наперед, відзначимо, що їм це вдалося.

Дві невдалі спроби представниць ”Аланти” атакувати призвели до подвійного лідерства їхніх опоненток. Чималу увагу блокуючі тернопільського колективу зі стартових хвилин приділяли Юлії Камінській. Зрештою догравальниця свій перший бал заробила з подачі. На той момент її команда перехопила ініціативу (5:3).

Людмила Чорненька взяла тайм-аут на екваторі сету, коли “Галичанка” відставала від візаві вже на п'ять пунктів (12:7). Збити темп лідерок не вдалося, бо ті вже остаточно намацала свою гру — 25:15.

Друга партія розпочалася зі спурту підопічних Гарія Єгіазарова: атаки вищезгаданої Юлія Камінської і Марії Проценко, а також упевнена подача Станіслави Парфьонової зробили свою справу (4:0).

Завдяки ейсам Марини Мірчевої волейболісткам з Тернополя вдалося стабілізувати ситуацію на майданчику та навіть вирівняти паритет (6:6). Втім, так було недовго. Попри ротацію складу від тренерського штабу “Аланти”, ця команда повела 2-0 — 25:17.

У наступному сеті дніпрянки продовжували форсувати події. У першій половині даного відрізка в центрі уваги була Катерина Дзендзеловська, яка вибила опоненток з прийому та допомогла своєму клубу забезпечити комфортний гандикап (9:2). До кінця партії відстань між суперницями лише збільшувалася — 25:15.

Стартовий склад “Аланти”: Проценко (6), Лозінська, Камінська (10), Федик (4), Лучко (к) (1), Парфьонова (2), Луценко (л). На заміну виходили: Дзендзеловська (12), Пугач (5), Грицик (9), Бойко (л), Кравченко (4), Дабека.

Стартовий склад “Галичанки-ЗУНУ”: Мірчева (11), Джима, Попович (7), Риболовлєва (3), Тарнавський-Лис, Кімак, Самусенко (л). На заміну виходили: Овчаренко (3), Степура, Голод (к) (1).

Джерело: ПВЛУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook