Про нас
увійти

Дві тернопільські команди заявились на новий волейбольний сезон у Суперлізі

категорія: Волейбол | дата: 17 08 2023
Дві тернопільські команди заявились на новий волейбольний сезон у Суперлізі

Професійна волейбольна ліга України визначила перелік клубів, що зіграють у чоловічому та жіночому національних чемпіонатах сезону 2023/24.

В чоловічій Суперлізі візьмуть участь дев’ять команд, серед яких тернопільський волейбольний клуб - "Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо”. Суперниками нашої команди будуть: “Прометей” (Дніпро), “Епіцентр-Подоляни” (Городок), “Житичі-Полісся” (Житомир), “Юридична академія” (Харків), "Решетилівка" (Полтавщина), “МХП-Вінниця-ШВСМ” (Вінниця), "Буревісник" (Чернігів) та “Буковина” (Чернівці). Змагання розпочнуться в середині листопада.

В жіночій суперлізі традиційно виступатиме тернопільська “Галичанка-ЗУНУ”, суперницями якої будуть  “Прометей” (Дніпро),  “Добродій-Медуніверситет-ШВСМ” (Вінниця),  “Аланта” (Дніпро), “Балта” (Балта), “Буковинка” (Чернівці) та “Регіна-МЕГУ-ОШВСМ” (Рівне). Чемпіонат старує наприкінці жовтня.

Формат нового волейбольного сезону

- Перший етап чемпіонату чоловічої Суперліги складатиметься з двох кіл по вісім турів. Впродовж ігрових тижнів по три матчі розігруватимуть у п'ятницю, суботу й неділю.

- Натомість стартовий етап жіночої Суперліга розігруватиметься в три кола. Для проведення матчів також обрали п'ятницю, суботу (по три матчі) та неділю (одна гра).

- Чоловічі й жіночі команди розіграють у новому сезоні по чотири трофеї: окрім першості в основних лігах, в Україні проведуть Суперкубок та Кубок країни, а також Кубок ліги.

sports.te.ua

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook