Про нас
увійти

Тернопільська волейбольна команда "Галичанки" готується до нового сезону

категорія: Волейбол | дата: 10 08 2023
Тернопільська волейбольна команда "Галичанки" готується до нового сезону

Тернопільська волейбольна команда "Галичанка" розпочала підготовку до нового сезону. Зараз дівчата на тренуваннях працюють без м’яча. Зранку тренуються на стадіоні, а ввечері в тренажерному залі. Про це Суспільному розповів тренер команди Андрій Чорненький. За його словами, матчі у новому сезоні, як і в попередньому, гратимуть у Чернівцях.

Тренування волейбольної команди "Галичанка" розпочалося з пробіжки. Дівчата впродовж десяти хвилин бігали навколо стадіону, що в мікрорайоні Кутківці. Далі – стрибки через бар’єри.

"Ми відновлюємо фізичну форму з літа. Працюємо. Зранку крос у нас, якісь різні вправи бігові, прискорення. Ввечері в нас качалка – підкачка. По трошки втягуємося і готуємося до сезону", — говорить гравчиня Діана Голод.

"Можливо трішки неуважність, але найбільше, після кросу, зазвичай забиті ноги і тяжко стрибати на бар’єрах. Збори важкі, бо сонце на дворі і спекотно, тому тяжко дається на серце і на все", — розповіла гравчиня Софія Самусенко.

У цьому сезоні за "Галичанку" гратиме Марина Мірчева. Вона перейшла з волейбольної команди "Прометей" з Кам’янського.

"Команда "Прометей" – це перша команда зараз в Україні. Там трошки інакший підхід, можна сказати так. Багато приїжджає тренерів з-за кордону. В них там своє бачення. Наприклад, зараз не всі бігають кроси. Хтось вважає, що це для підготовки це класна вправа, а хтось вважає, що волейболістам не треба бігати. Треба більше прискорення. От цим відрізняється по-перше. Ну багато всього", — каже гравчиня волейбольної команди "Галичанка" Марина Мірчева.

За підсумками зіграних матчів тернопільська команда завершила попередній сезон на шостому місці у турнірній таблиці. Цьогоріч, як і у минулому сезоні, всі команди Суперліги гратимуть у Чернівцях, каже тренер "Галичанки" Андрій Чорненький.

"Постійно грали в одному місті. Всі команди рівні. Всі грають там. Є команди яким далі добиратися. Нам трішки ближче. Загалом не дуже впливає. Рідні стіни звичайно допомагають завжди. Вболівальники свої допомагають. Тим більше в Тернополі немає залу, який обладнаний всім необхідним, щоб проводити чемпіонат України такого рівня. Змушені поки що так", — розповів тренер волейбольної команди "Галичанка" Андрій Чорненький.

Новий сезон розпочнеться наприкінці жовтня.

Джерело: Суспільне

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook