Про нас
увійти

"Галичанка-ЗУНУ" поступилась "Аланті" в 7-му турі

категорія: Волейбол | дата: 12 01 2023
"Галичанка-ЗУНУ" поступилась "Аланті" в 7-му турі

Сьомий тур Суперліги-Дмарт відкрили дніпровська "Аланта" та тернопільська "Галичанка-ЗУНУ".

Поєдинки суперників у двох попередніх колах чемпіонату завершувалися з однаковим рахунком: 3:0 на користь клубу з Дніпра. При цьому "Галичанка" в окремі відрізки кожного протистояння демонструвала непоганий волебол. Тож шанувальники волейболу сьогодні цілком могли розраховувати на певну інтригу.

На жаль, хід матчу продемонстрував, що гравчинi команди Людмили Чорненької після хвороби не перебувають у необхідному ігровому тонусі. Поєдинок розпочався з ейсу тернополянки Олександри Овчаренко, проте цей момент став єдиним у стартовій партії, коли рахунок був на користь "Галичанки-ЗУНУ". Ще у першій половині сета володар Кубка Ліги 2022 зумів створити собі комфортний відрив – 13:7. Через кiлька хвилин перевага дніпрянок досягла двозначної позначки (20:10), після чого у цьому сеті вони віддали супернику лише один бал – 25:11.

За великим рахунком не було боротьби і в другій партії. На її початку підопічні Гарія Єгіазарова залишили за собою 10 розіграшів поспіль, після чого важко було повірити в те, що тернополянки повернуть хід гри в потрібне для себе русло. Тільки після того, як вiдставання "Галичанки" почало обчислюватися 16-ма балами (1:17), у команди почало щось виходити. Однак навіть для виникнення якоїсь інтриги цього було замало. У пiдсумку актив "Галичанки" у цьому сеті виявився навіть меншим, ніж у попередньому (8 проти 11).

З точки зору того, як склалися попередні партії, третя розпочалася дуже несподівано. Тернополянки повели з рахунком 6:2, проте суперник повернув собі ініціативу, взявши 11 розіграшів поспіль. Дніпрянкам не склало труднощів довести цю партію, як і матч загалом, до логічного завершення.

Після 13 матчів в активі "Аланти" стало 32 очки, що дозволило їй принаймні на якийсь час очолити турнірну таблицю.

Жiноча Суперлiга-Дмарт

7 тур. 1 матч

Чернiвцi. Арена "ПВЛУ". 11 сiчня

"Аланта" - "Галичанка-ЗУНУ" - 3:0 (25:11, 25:8, 25:15)

"Аланта": Станiслава Парфьонова (3 очки), Катерина Дзендзеловська (9), Марiя Проценко (10), Юлiя Камiнська (8), Стефанiя Кулiкова (5), Лiдiя Лучко (8), Алiка Луценко (L) - стартовий склад; Олександра Колесникова (0), Варвара Букацелi (L), Валерiя Дорогань (3).

"Галичанка-ЗУНУ": Валерiя Дрьомова (5), Марiя Риболовлєва (3), Олександра Осипенко (1), Дiана Голод (2), Лiлiя Попович (6), Вiталiна Кiмак (4), Олександра Овчаренко (L) - стартовий склад; Софiя Самусенко (0), Дарiя Степура (0).

Джерело: ПВЛУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook