Про нас
увійти

"Поліція охорони" вдруге в сезоні поступились ВК "Житичі-Полісся"

категорія: Волейбол | дата: 07 11 2022
"Поліція охорони" вдруге в сезоні поступились ВК "Житичі-Полісся"

4 тур Суперліги-Будінвест закривали тернопільська "Полiцiя охорони ЗУНУ-Динамо" та "Житичi-Полiсся" з Житомира.

Обидві команди у разі сьогоднішнього успіху покращували своє турнірне становище, а житомирський клуб взагалі міг увійти до першої трійки. У першому колі "Житичі-Полісся" обіграло тернополян у чотирьох партіях, але з того часу команда Юрія Кравцова освоїлася у Суперлізі, тому сьогоднішній матч очікувався з великим інтересом.

У протистоянні виявилося досить несподіваних сюжетних поворотів, проте "Житичі-Полісся" вдруге перемогло суперника у чотирьох партіях. Перші три розіграші поєдинку залишилися за "Поліцією охорони", а першу половину стартової партії тернополяни виграли з перевагою у 5 пунктів (13:8). У другій половині команда Юрія Кравцова постійно лідирувала і досить несподівано з гарним запасом міцності виграла сет – 25:19.

У дебюті другого сета стався неприємний момент: травму зазнав догравальний житомирського клубу Денис Губенко. Денис не зміг продовжити поєдинок, а тернополяни продовжували діяти на куражі. Їхній стартовий гандикап склав 4 пункти (5:1), а потім ще в першій половині сета збільшився до 6 (9:3). Однак у другій половині команда Юрія Кравцова втратила свою перевагу у 6 пунктів та дозволила супернику вийти вперед (17:16, 18:17). Житомирський клуб чудово провів і кiнцiвку сету, зумівши за рівного рахунку 20:20 виграти вирішальний відрізок з рахунком 5:2.

Дуже потужно "Житичі-Полісся" розпочало і третю партію (7:1, 9:3). Юрій Кравцов вперше у цьому поєдинку випустив на майданчик Ярослава Ковальчука, Артема Омельченка та Андрія Ухмана, проте масштабна кадрова ротація "Поліції охорони" їй не допомогла. Гра продовжувала проходити за сценарієм житомирського клубу, який досить легко залишив сет за собою – 25:14.

У четвертому сеті на майданчик повернулися всі лідери "Поліції охорони", включаючи найкращого бомбардира чемпіонату Артура Гандзія. Артур продовжував результативно атакувати, однак його команда спіймати необхідний ритм початку матчу вже не зуміла. "Житичі-Полісся" здобуло заслужену перемогу і з 15 очками перемістилося на третє місце.

Чоловiча Суперлiга-Будiнвест

4 тур. 9 матч.

Чернiвцi. CТК "Маленький Париж". 6 листопада.

"Полiцiя охорони ЗУНУ-Динамо" - ВК "Житичi-Полiсся" - 1:3 (25:19, 22:25, 14:25, 15:25).

"Полiцiя охорони ЗУНУ-Динамо": Артур Гандзiй (19 очок), Максим Турик (4), Юрiй Паласюк (7), Володимир Борисенко (1), Василь Ухман (9), Володимир Макатуха (L) - стартова шiстка; Артемiй Корнєєв (4), Назар Мамчур (0), Iван Бiлюк (1), Ярослав Ковальчук (3), Артем Омельченко (2), Андрiй Ухман (1).

ВК "Житичi-Полiсся": Вiталiй Бондар (16), Микола Куранов (2), Микола Рудницький (8), Микита Лубан (18), Денис Губенко (2), Анатолiй Хваста (L) - cтартова шiстка; Андрiй Оробко (8), Роман Калатинець (0), Богдан Онiпко (6), Володимир Яблонський (L).

Джерело: ПВЛУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook