Про нас
увійти

"Галичанка-ЗУНУ" здобула другу перемогу в Суперлізі-Дмарт

категорія: Волейбол | дата: 31 10 2022
"Галичанка-ЗУНУ" здобула другу перемогу в Суперлізі-Дмарт

3 тур жіночої Суперліги-Дмарт закривали тернопільська "Галичанка-ЗУНУ" та "Збірна України U-17", повідомляє ПВЛУ.

 В активі обох команд перед цим протистоянням було по одній перемозі, причому збірна U-17 мала на один заліковий пункт більше. Шанси суперників на другий успіх у першості можна було розцінювати як приблизно рівні та припустити, що для визначення переможця трьох партій може не вистачити.

 Так воно в підсумку i сталося, причому командам довелося зіграти максимальну кількість сетів. Матч впевненіше розпочали молоді "збірниці". Здебільшого у рахунку вели саме вони, а в середині стартової партії команда Володимира Подкопаєва відірвалася від суперника на 5 пунктів (13:8). Тернополянкам вдалося відіграти одразу 4 бали, проте значний ривок 9:1 збірної U-17 за великим рахунком вирішив долю партії. Молодь виграла її дуже впевнено – 25:16.

 Після невеликої перерви "Галичанка-ЗУНУ" зуміла значно посилити гру. Вона повела у рахунку зі старту (5:1), а потім постійно збільшувала свій відрив (12:6, 19:10). Здавалося, що тернополянки спокійно зрівняють рахунок у матчi, проте збірній України U-17 вдався вражаючий ривок 12:3. Рахунок у партії зрівнявся (22:22), а потім суперникам довелося визначати переможця сета у грі на "більше-менше". Помилка "збірниці" Софії Христенко при атаці із задньої лінії та надійний блок "Галичанки" залишили за тернопільською командою два вирішальні розіграші.

 Протягом першої половини третього сета жодної з команд не можна було віддати перевагу. Кожна з них була попереду суперника лише на два бали. У другій половині "Галичанці" вдалося створити гандикап одразу у 6 пойнтів (19:13). На відміну від попередньої партії, команда Людмили Чорненької не втратила контроль над грою та виграла дуже важливу партію з рахунком 25:21.

 Четвертий сет виявився таким же напруженим, як і попередній. У його першій половині рахунок відразу 9 разів ставав рівним. Наприкінці партії вагому заявку на перемогу в ній зробила збірна U-17 (22:18). Тернополянкам вдалося відіграти два бали, після чого головний тренер збірної U-17 Володимир Подкопаєв взяв тайм-аут. Він пішов його підопічним на користь: дівчата виграли сет (25:21), зрівнявши рахунок у матчі.

 Обидві команди були однаково гідні досягти успіху в цьому поєдинку, що підтвердив і тай-брейк. Першу половину вирішального сета мінімально виграли тернополянки (8:7). У другій половині їм вдалося оформити 2 матч-боли і завдяки чудовому захисту в останньому розіграші виграти це захоплююче протистояння.

 У обох команд у чемпіонаті стало 5 очок, але вище у турнірній таблиці завдяки більшій кількості перемог розмістилася "Галичанка-ЗУНУ".

Жiноча Суперлiга-Dmart

3 тур. 6 матч.

Чернiвцi. CТК "Маленький Париж". 30 жовтня.

"Галичанка-ЗУНУ" - "Збірна України U-17" - 3:2 (16:25, 26:24, 25:21, 21:25, 15:12)

 "Галичанка-ЗУНУ": Владислава Губенко (12 очок), Лiлiя Попович (9), Дiана Голод (5), Олександра Осипенко (4), Валерiя Дрьомова (25), Олександра Овчаренко (L) - стартова шiстка; Марiя Риболовлєва (15), Вiталiна Кiмак (0), Анастасiя Джима (6), Софiя Самусенко (0), Дар'я Степура (1).

 "Збірна України U-17": Дар'я Макарова (20), Олександра Молчанова (2), Валерiя Кравченко (7), Маргарита Гейко (7), Полiна Герасимчук (5), Марiя Драпак (L) - стартова шiстка; Веронiка Пекнич (L), Катерина Жилiнська (7), Веронiка Тверда (0), Дiана Пiдтикана (19), Софiя Христенко (5).

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook