Про нас
увійти

ВК "Поліції охорони-ЗУНУ-Динамо" поступився житомирського "Житичі-Полісся"

категорія: Волейбол | дата: 27 09 2022
ВК "Поліції охорони-ЗУНУ-Динамо" поступився житомирського "Житичі-Полісся"

Перший тур Суперліги-Будінвест закривав матч "Поліції охорони-ЗУНУ-Динамо" з Тернополя та житомирського клубу "Житичі-Полісся". Обидві команди поступилися у своїх стартових поєдинках і потребували сьогодні успіху, який однозначно додав би впевненості перед наступними матчами чемпіонату, повідомляє ПВЛУ.

Першу половину стартового сету краще зiграла "Поліція охорони" - 11:5. Це було досить несподівано, оскільки дебютні розіграші не віщували такого розвитку подій. Проте тернопільська команда після рівного початку грала настільки натхненно, що їй важко було щось протиставити. Суперник зумів таки трохи скоротити своє відставання (14:18), але не перехопив ініціативу. Перемога "Поліції охорони" у партії (25:21) вийшла абсолютно заслуженою.

Краще за свого суперника тернополяни були і на початку другого сета - 8:5. Однак ця партія вийшла більш напруженою, ніж попередня. Житомирський клуб кілька разів зрівнював рахунок, після чого нарешті вийшов вперед, а потім його перевага здебiльшого складала два бали. Останнiй такий гандикап означав два сет-боли. Другий з них команда Сергія Терейковського використала, щоправда, при цьому суперник помилився на подачі, і зрівняла рахунок по партіям.

На початку третього сета "Поліція охорони" знову перехопила ініціативу – 8:3, 9:4. Команда потужно виглядала в атаці, і в цих діях особливо виділялися Артур Гандзій та Юрій Паласюк. Тим не менш, житомиряни до останнього чіплялися за свої шанси. Вони тричі скорочували своє відставання до мінімуму та двічі зрівнювали рахунок. Переможця партії суперники виявили у грі на "більше-менше". Захоплююче протистояння у сеті зумiли виграти житомиряни. Цей локальний успiх став їм чудовою нагородою за відмiннi вольові якості.

У четвертому сеті ніхто із суперників явно не домінував. Першу половину партії була виграна "Поліцією охорони" - 13:11, однак у другій половині вперед вирвалися "Житичі-Полісся" - 22:17. Цей гандикап робив їхні шанси на перемогу у всьому матчі дуже вагомими. Вони й були використані, хоча суперник відіграв одразу три матч-боли. Вирішальне очко своїй команді приніс найкращий бомбардир матчу Віталій Бондар (27 очок).

Вольова перемога житомирського клубу 3:1 дозволила йому набрати перші три очки у чемпіонаті.

Чоловiча Суперлiга-Будiнвест

1 тур. 8 матч.

Чернiвцi. CТК "Маленький Париж". 25 вересня.

"Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо" – ВК "Житичі-Полісся" - 1:3 (25:21, 23:25, 26:28, 23:25).

"Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо": Гандзiй (23 очки), Борисенко (4), Ковальчук (5), Паласюк (16), Корнєєв (6), Турик (11), Каплун (0), Ухман (2), Макатуха, лiберо (0), Мамчур, лiберо (0).

ВК "Житичі-Полісся": Онiпко (2), Губенко (12), Бондар (27), Рудницький (9), Лубан (13), Куранов (3), Оробко (1), Гайдаренко (3), Хваста, лiберо (0).

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook