Про нас
увійти

Тернополяни – у лідерах волейбольної "Дитячої ліги"

категорія: Волейбол | дата: 24 01 2018
Тернополяни – у лідерах волейбольної "Дитячої ліги"

У чемпіонаті України з волейболу "Дитяча ліга" Тернопілля представляють три команди юнаків та одна дівоча. Перший етап наші волейболісти завершили у лідерах.

У чемпіонаті України з волейболу "Дитяча ліга" Тернопілля представляють три команди юнаків та одна дівоча. Перший етап наші волейболісти завершили у лідерах.

- Дівоча команда та старша команда 16-річних юнаків представляють теребовлянську дитячо-юнацьку спортшколу, - каже один із тренерів команд Назар Семотюк. – Ще дві команди юнаків 13 та 14 років тренуються у тернопільській комплексній дитячо-юнацькій спортшколі №1. У Теребовлі старшим тренером юнацької команди є Михайло Туркула, а я йому допомагаю. Відповідно, у Тернополі, пан Михайло допомагає мені. Дівчат тренує Назар Климко.

За словами тренера, юнацькі команди у чемпіонаті України провели по два тури, завершивши перше коло змагань. Усі три колективи йдуть у лідерах своїх вікових категорій. Дівоча команда після трьох зіграних турів посідає третє місце.

- Чемпіонат "Дитяча ліга" стартував у листопаді, - додає Назар Семотюк. – Юнаки провели перші тури у Вінниці, Тернополі та Теребовлі. У грудні відбулися матчі другого туру. Теж зіграли у Вінниці, а також відбулися тури у Черкасах та Запоріжжі. Фінальні тури відбудуться у квітні. Наразі готуємося до третього туру, який протягом лютого пройде у Чернігові, Харкові та Полтаві. У березні відбудуться тури в Ужгороді і Житомирі, а також фінальна частина у старшій віковій групі. Тренуємося щодня, а між тим ще й встигаємо проводити матчі обласного чемпіонату.

Загальний рівень чемпіонату України – високий. Тернополяни прагнуть за підсумками сезону бути у призерах. А Тернопіль і Теребовля претендують на те, щоб прийняти фінальні тури.

- Після двох турів нам вдалося всіх перемогти, хоча були і надважкі матчі, - каже тренер. – Були принципові ігри з Стриєм та Запоріжжям. Серед 13-річних юнаків принциповим суперником є харківська "Юракадемія". У наступних турах до змагань долучаться сильні команди спортивних інтернатів. Зокрема, з Дніпра, Харкова та Києва. Звичайно, нам хочеться стати призерами в усіх вікових групах. В ідеалі, звичайно, стати чемпіонами.

Допомогу командам, зокрема фінансову, надають теребовлянський районний центр "Спорт для всіх", а також управління фізкультури і спорту тернопільської міської ради та облдержадміністрації.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook