Про нас
увійти

Тернопільська "Галичанка" розпочала чемпіонат перемоги над "Орбітою" з Запоріжжя

категорія: Волейбол | дата: 23 10 2017
Тернопільська
Тернопільський волейбольний клуб "Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ" у дебютному турі жіночої Суперліги виграли у двох матчах в "Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ" з Запоріжжя.

Після нещодавнього матчу Суперкубка наставник тернопільської команди Віктор Туркула зазначив, що через хворобу, нещодавно перенесену одразу трьома гравцями, у Черкасах їм вистачило сил лише на дві партії. Тож, певно. У вболівальників "Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ" виникали певні побоювання, що ситуація може повторитися.

Ці самі побоювання значно посилилися, коли в другій партії, після досить потужно проведеної першої, господарки майданчику помітно "збавили оберти", періодично провалювалися, і досвідчені запоріжанки одразу ж наказали їх за це. Навіть незважаючи на той факт, що за рахунку 18:18 пряму червону картку, не впоравшись з емоціями, отримала ліберо "Орбіти" Вікторія Ніколайчук. 

Втім, останні сумніви в тому, що хвороба у вищезазначених підопічних Віктора Туркули залишилася далеко позаду, зникли в третьому сеті. У ньому, розлючені самі на себе, господарки майданчику видали такий волейбол, за який точно не соромно. Ну, а "сейвами" ліберо Тетяни Ротар та передачами зв’язуючої Олени Стасівської моментами можна біло відверто пишатися.

І хоча в четвертій партії запоріжанки знову спробували переломити хід боротьби та навіть повели – 5:2, їхні надії не справдилися. За рахунку 21:23 наставниця "Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ" Ірина Комісарова взяла тайм-аут, проте він не допоміг. Два останніх розіграші в матчі завершилися на користь волейболісток із Тернополя.

У повторному матчі підопічні Віктора Туркули слабинок собі вже не дозволили. І саме завдяки характеру та кращої концентрації вдаліше провели кінцівки перших двох партій. 

У третій же, коли суперниці вже помітно позбавилися куражу, зробити це вийшло трохи легше. Тож Віктор Туркула протягом неї навіть дозволив собі провести чимало замін. Що ж, можливості й готовність волейболісток з лавочки теж потрібно перевіряти в бойових умовах…

Волейболу. Чемпіонат України.

Суперліга. Жінки. Тур 1.

"Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ" (Тернопіль) – "Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ" (Запоріжжя) – 3:1 (25:15, 19:25, 25:14, 25:21)

"Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ" (Тернопіль) – "Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ" (Запоріжжя) – 3:0 (25:22, 25:18, 25:19)

Джерело: Тернополяни

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook