Про нас
увійти

"Галичанка" втратила трьох гравців

категорія: Волейбол | дата: 19 08 2017

Тернопільська "Галичанка", яка стала четвертою за підсумками минулого чемпіонату України, втратила трьох волейболісток, зокрема основну пасуючу.

- Команду залишили зв’язуюча Ангеліна Мірчева, нападниця Ганна Рева та ліберо Олена Тофан, - повідомив прес-службі ФВУ головний тренер ВК "Галичанка-ТНЕУ" Віктор ТУРКУЛА. - У Мірчевої та Тофан закінчилися контракти, а Рева завершила кар’єру за станом здоров’я.

- Чи є придбання?

- Так, взяли ліберо Тетяну Ротар з чернівецької "Буковина", яка виступала у вищій лізі. Крім того., на перегляді знаходяться молоді волейболістки. Чи будуть вони в команді, складно сказати.

- Таким чином, Олена Стасівська нарешті стане основною зв’язуючою…

- Так. Пора вже їй виходити на перші ролі, скільки можна сидіти на лавці.

- Які позиції хотілось би закрити в першу чергу?

- Всі. У нас залишилося тільки шість гравців стартового складу, на заміні – тільки юні волейболістки, які грали в Дитячій лізі України. Ну що ж, пробуватимемо молодь. Раніше розпочнуть – раніше стрельнуть.

- Капітан та лідер "Галичанки" Олена Туркула, яка отримала важку травму в першому фінальному турі минулого сезону, продовжує кар’єру?

- Так. Зараз вона працює за індивідуальною програмою.

- Будете доукомплектовуватися за рахунок досвідчених гравців, чи все ж таки робитимете ставку на молодь?

- Якщо б одного-двох досвідчених гравців знайшли б, було б прекрасно.

- З кадровим питанням все зрозуміло. А коли команда розпочала підготовку до сезону?

- 24 липня. Тиждень провели в Тернополі, потім одинадцять днів займалися працювали над фізичними кондиціями на базі, що знаходиться в селі Кімната Кременецького району Тернопільської області. Зараз знову у Тернополі. Готуємося до турніру пам’яті Сергія Юрія.

Потім у нас залишиться півтори місяці до матчу Суперкубку України з "Хіміком", тож хотілось би в цей період отримати ігрову практику. Якщо б зіграли ще два турніри, подібних нашому, було б здорово. Вже маємо запрошення на турнір, який відбудеться у білоруському Мозирі наприкінці вересня.

Прес-служба ФВУ

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook