Про нас
увійти

Віктор Туркула: "У волейболісток Галичанки є все, щоб взяти очки в Южному"

категорія: Волейбол | дата: 18 11 2016
Віктор Туркула:

Головний тренер ВК Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ Віктор Туркула відповів на запитання напередодні матчів 4-го туру чемпіонату України. Він зазначив, що найважливішим стане фактор психології.

Тернопільська команда йде слідом за Хіміком, відстаючи на два очки. На питання про значущість майбутніх гри наставник відповів скромно, але до кінця бесіди його амбіції збільшилися:

— Нашій команді дуже потрібні матчі з таким суперником, як Хімік. Щоб рости, щоб чогось добиватися.

— Тобто для Галичанки це просто досвід?

— На даному етапі, так. А далі вже дивитимемося за ситуацією. І ставити відповідні завдання. У цьому сезоні з суперниками такого рівня, як Хімік, ми ще не грали. Ось тепер і подивимося, що ми можемо.

— Що найбільше турбує напередодні ігор з Хіміком, тим більше в незвичному для Галичанки просторому залі?

— У плані залу нічого не турбує. Ми недавно грали в подібному залі в Луцьку — досить непогано. Взагалі, нам треба звикати до великих залів, тому що інші команди Суперліги грають саме в таких. Трохи турбує хіба що психологічний аспект. У Галичанці грають волейболістки, які багато років працювали під керівництвом Андрія Романовича. Від того, як впораються гравці з цим моментом, буде багато чого залежати в цих матчах.

— Відчуваєте, що гравці по-особливому налаштовуються на гру з колишнім тренером? Чи буде такий настрій?

— На 100 відсотків впевнений, що буде відповідний настрій. Це я знаю по собі, адже в своїй кар'єрі не раз грав проти колишнього тренера, і проти волейболістів, з якими раніше був в одному клубі. Це надає додатковий настрій, додаткову мотивацію. І якщо волейболістки впораються з психологією, то це тільки в плюс.

— Що скажете про Хімік в порівнянні з минулим сезоном?

— Особливо нічого не змінилося: два гравці пішли, два — прийшли, причому гравці приблизно рівного класу та однакових амплуа. Гірше точно не стало.

— Ви сказали, що для команди майбутні ігри, перш за все, досвід. А чи є бажання дати бій лідеру українського волейболу останніх років, або, чим чорт не жартує, взяти очки в Южному?

— Безумовно, певні амбіції, звичайно, присутні. Для чого ж тоді займатися волейболом?! Звичайно, хочеться виграти. У волейболісток Галичанки є все, щоб взяти очки в Южному. Питання, повторюся, в тому, як вони впораються з психологією.

— Готовністю команди задоволені?

— Так, цілком. Щотижня граємо, перебуваємо в хорошому тонусі.

— Які чинники будуть визначальними для виявлення переможця в майбутніх матчах?

— Для мене волейбол — це подача і прийом. Таке у мене бачення. Хто кого переграє в подачі-прийомі, той і отримає більше очок.

— Можу припустити, що результат гри Галичанки багато в чому залежить від того, як команда зіграє першим темпом...

— Так, дійсно, в цьому сезоні ми багато граємо першим темпом. Буде прийом — будемо гратимемо першим темпом.

— Який результат вас влаштує в Южному?

(Сміється) — Позитивний. Хочеться вигравати. Дуже хочеться вигравати. Не тільки у більш слабких команд, а й у більш сильних. Хімік шість разів поспіль був чемпіоном країни. На чемпіона всі "лізуть". І Галичанка не виняток (посміхається).

За матеріалами ВК Хімік

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook