Про нас
увійти

Волейбольна Галичанка дізналась формат нового сезону Суперліги

категорія: Волейбол | дата: 09 08 2016
Волейбольна Галичанка дізналась формат нового сезону Суперліги

28 липня в Києві відбулося засідання виконкому ФВУ, який затвердив систему проведення чемпіонату та Кубку України сезону-2016/17.

ЖІНОЧА СУПЕРЛІГА

Розпочнемо з жіночої Суперліги, адже тут є дуже цікава новина — в Суперлігу повертається одеська команда майстрів. Вона допущена до елітного дивізіону у виді виключення у зв’язку з відродженням багатих традицій одеського волейболу, але з умовою надання фінансових гарантій участі в змаганнях чемпіонату та Кубку України сезону-2016/17. Якщо це відбудеться, в Суперлізі гратиме не вісім, а дев’ять колективів.

Команди зіграють за звичною схемою: на першому етапі — спарені матчі в два кола, тобто по 32 матчі. На другому етапі перша четвірка зіграє два тури на майданчиках клубів, які займуть перші та другі місця в регулярному чемпіонаті. Таким же чином, відбудуться змагання команд, які посядуть з 5-го по 9-е місця. 

КУБОК УКРАЇНИ

Особливість змагань Кубку України сезону-2016/17 — фінальні матчі чолових та жіночих змагань відбудуться в один день, а саме 11 лютого, в одному місці.

Кубок України серед чоловічих команд складатиметься з п’яти етапів, на першому з них команди вищої ліги та дві із Суперліги зіграють в підгрупах. На другому етапі учасники зіграють в трьох підгрупах, після чого за системою плей-офф визначать переможця. Локомотив та Барком як фіналісти минулого Кубку стартують відразу з плей-офф. У змаганнях жінок Хімік як учасник єврокубку звільнений від першого етапу.

Нагадаємо, що Тернопільська Галичанка у минулому сезоні Суперліги посіла 4-те місце. У міжсезоння команду покинув головний тренер Андрій Романович та кілька провідних гравців.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook