Про нас
увійти

Тернопільська Галичанка провела збори з новим головним тренером

категорія: Волейбол | дата: 05 07 2016
Тернопільська Галичанка провела збори з новим головним тренером

Після не зовсім вдалого для Галичанки сезону, коли вона залишилася без медалей чемпіонату України і сенсаційного трансферного переходу головного тренера тернополянок Андрія Романовича до южненського Хіміка, ми дали нашій основній жіночій волейбольній команді інформаційний відпочинок. За цей час галичанки встигли отримати нового тренера і провести перші збори. Ось про це і ведемо розмову з молодою волейболісткою Мариною Мельниченко.

— Марино, перші цьогорічні збори відбулися під керівництвом нового тренера  Віктора Туркули. Як з ним працювалося?

— Із Віктором Михайловичем ми знайомі давно, він уже кілька років працював у команді другим тренером. Тому досвіду роботи йому не позичати, та й у тренувальному процесі — не новачок. Звичайно, методів роботи Романовича він не копіює, але це, може, й на краще.

— Де тривали збори?

— Цього року завдяки хорошому фінансуванню з боку нашого економічного університету, збори відбулися в смт Затока Одеської області. Збір був двотижневий. Щодня — по три тренування. Було важко, але класно. Колектив тренерів і дівчат сприяв хорошому настрою і роботі. Гадаю, такі збори дуже важливі перед початком сезону, адже фізична підготовка і хороший мікроклімат у колективі — невід’ємна частина успіху.

— Нині ви продовжуєте тренування у Тернополі. Чи виникають якісь непорозуміння?

— Ні непорозумінь, ні розбіжностей — жодних, адже тренерський штаб і команда серйозно налаштовані на сезон, тому на подібні дурниці немає часу. Разом із Віктором Михайловичем, аналізуючи помилки, ми приходимо до спільної думки, ставимо конкретні завдання й працюємо над їх виконанням. Команда й тренер розуміють один одного, як кажуть, з півслова.

— Минулого сезону з команди пішло троє основних гравців. Чи не вплинуть такі зміни на результати?

— Результати будуть тільки позитивними, адже ми знайшли заміну цим гравцям і вже скучили за серйозними перемогами. Побачите.

— У яких змаганнях плануєте брати участь найближчим часом?

— Готуємося до чемпіонату Європи серед університетів у Хорватії. Одразу після цього братимемо участь у щорічному традиційному турнірі з волейболу серед жіночих команд, присвяченому пам’яті ректора ТНЕУ, віце-президента Федерації волейболу України професора Сергія Юрія, який проходитиме у Тернополі.

— Як команда налаштована на сезон, і як ви оцінюєте свої сили?

— Наразі рано давати оцінку команді, оскільки ми лише набираємо форму, і остаточний склад команди став відомий лише недавно. Можу запевнити, що дівчата будуть намагатися в кожному матчі викладатися на 100 відсотків, аби досягати найвищих результатів і радувати своїх уболівальників.

Джерело: Свобода

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook