Про нас
увійти

Андрій Романович: "Галичанка ставить цілі потрапити на п’єдестал"

категорія: Волейбол | дата: 18 03 2016
Андрій Романович:

Напередодні 1-го фінального туру жіночої Суперліги прес-служба ФВУ запропонувала тренерам команд-фіналістів відповісти на питання анкети. Першим на питанням відповів головний тренер ВК Галичанка-ТНЕУ-Вікнарьов Андрій РОМАНОВИЧ.

— Як оцінюєте готовність команди напередодні старту 2-го етапу?

— Оптимальною готовність команди, звісно, не назвеш. По-перше, є загальновідома ситуація з Катериною Дудник, яка остаточно ще не відновилася після травми. По-друге, є ряд травм інших волейболісток — вихід низки гравців на майданчик під питанням. Команда ще не вийшла на такий рівень майстерності, щоб демонструвати стабільну гру, тож очікувати стабільної гри не приходиться. Хоча епізодами вже показуємо непоганий рівень, який дає непогані передумови для результату.

— Наскільки вагомим буде фактор рідних стін в 1-му турі?

— В будь-якому разі все вирішує майстерність гравців. В певному сенсі фактор рідних стін матиме вплив, але це не найголовніше. Звісно, ми розраховуємо, що публіка нас підтримає.

— Які цілі стоять перед командою у фінальній частині чемпіонату?

— Програму-мінімум ми виконали, маючи кадрові втрати в міжсезонні. Але апетит приходить під час їжі. Тож намагатимемось боротись з кожним суперником, щоб брати максимум очок, а взагалі ставимо цілі потрапити на п’єдестал, своєю грою заслужити медалі. Це буде успіхом для нас.

— Якими вам бачаться складові для досягнення успіху на 4-х туровій дистанції 2-го етапу?

— Перед усім, стабільна гра, що нам вдалося в останніх двох матчах із Орбітою, хоч треба зробити зкидку на те, що суперник не мав турнірної мотивації. Тож ці ігри налаштовують на оптимізм. Важно буде добре стартувати, адже в минулому сезоні ми не використали шанси у матчі із запорізькою командою. Упродовж турнірної дистанції цих трьох очок нам і не вистачало. Успішний виступ вдома допоможе отримати впевненість на подальші тури. Взагалі, складових чимало і кожна з них матиме значення для досягнення успіху. Зокрема, плюсом для нас є і те, що є довготривала пауза між першими двома турами, і за цей період наш лідер Катерина Дудник зможе набрати кондиції.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook