Про нас
увійти

Андрій Романович: "У кубкових змаганнях шансів на медалі у нас фактично не було"

категорія: Волейбол | дата: 31 12 2015
Андрій Романович:

Головний тренер волейбольної Галичанки-ТНЕУ прокоментував зайняте 4-те місце у фіналі кубка України.

— Андрію Васильовичу, результат "Фіналу чотирьох" Кубка України був невдалим. З чим ви пов'язуєте такий результат? Розраховували на більше, або такий реальний стан справ на нинішній момент?

— Питання: вдалий чи невдалий, взагалі, не варто. Коли бажають удачі перед грою, я на це дивлюся крізь пальці, бо на довгі роки роботи переконаний, що все вирішує майстерність гравців і майстерність команди взагалі, включаючи тренерів і його помічників. На сьогодні стан команди таке, яке є. З наявним контингентом гравців вирішити питання кращого виступу, на жаль, було неможливо. У порівнянні з минулим сезоном ми втратили двох приймаючих — Юлію Палій та Вікторію Дельрос, після чого залишився тільки один гравець такого амплуа — Катерина Дудник, яка зараз травмована. Таким чином, в "Фіналі чотирьох" у нас не було жодного приймаючого в порівнянні з минулим сезоном. Тому і трапляються такі збої в грі. І не тільки в матчах з трійкою найсильніших, але і з командами, які розташовуються нижче нас у турнірній таблиці.

У кубкових змаганнях шансів на медалі у нас фактично не було. У півфіналі, вигравши першу партію, ми собі ще дали шанс зачепитися, але нестабільність, а стабільність, як відомо, ознака майстерності, позначалася на результаті. Кілька поспіль помилок в прийомі, після чого через нестачу досвіду і майстерності не вдається повернути гру в своє русло.

— Як ви вважаєте, скільки часу буде потрібно Галичанці для того, щоб повернутися в оптимальний стан?

— По-перше, необхідно, щоб повернулася до ладу Катерина Дудник. А по відношенню до інших гравців, складно сказати. Тренер — не ясновидець. Складно припустити, як люди будуть прогресувати. Одна справа брати готових гравців, від яких ти вимагаєш грати на "п'ятірку", а в крайньому випадку людина зіграє на "четвірку" і цього буде достатньо для досягнення певного результату, а тут — зовсім інша справа. Тут що-небудь складно прогнозувати дуже складно, це все-таки люди, а не залізо, яке можна виміряти товщиною броні і сказати, що цей снаряд проб'є її, а цей — ні.

Джерело: ФВУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook