Про нас
увійти

Гандбольний Економ-Універ здобув дві перемоги у чемпіонаті України (ФОТО)

категорія: Гандбол | дата: 06 04 2016
Гандбольний Економ-Універ здобув дві перемоги у чемпіонаті України (ФОТО)

У Тернополі наприкінці минулого тижня відбувся перший тур перехідних матчів чемпіонату України серед жіночих команд Суперліги з гандболу.

У перехідному турнірі борються три жіночі команди – Економ-Універ з Тернополя, Реал з Миколаєва та Хмельничанка з Хмельницького.

У Домашньому турі наші гандболістки досягли максимального результату, перемігши у двох матчах.

У перший день зустрічалися команди Економ-Універ (Тернопіль) з ГК Реал (Миколаїв). Рахунок 34:23 на користь тернополянок. Наступного дня змагалися Реал (Миколаїв) проти ГК Хмельничанка (Хмельницький). Рахунок: 32:25 на користь Миколаєва. У третій (завершальний) день відбулось протистояння Хмельничанки і господарів змагань — команди Економ-Універ. З рахунком 33:39 дівчата з Тернополя знову здобули перемогу.

"Естафету" аналогічних з’їздних турів Тернопіль передасть Хмельницькому, де вже цього місяця відбудеться наступний тур. Згодом команди-учасники змагань зустрінуться і в Миколаєві. І лише за результатами цих трьох з’їздних турів будуть розділені 5-7-місця.  Додамо, що участь у перехідному турнірі мала брати і гандбольна команда Пед-Університет-Енерго (Тернопіль), але вони відмовилися. Тож подальша її доля невідома — команда педуніверситету або автоматично стане 8-ою у чемпіонаті, або ж взагалі буде знята з нього.

Про результати триденного протистояння журналісти сайту Тернополяни поспілкувалися з головним тренером гандбольної команди Економ-Універ (Тернопіль) Андрієм Варцімагою.

— Результатом я задоволений повністю. Ми взяли максимум — 4 очка з домашнього туру. Наше завдання — 5-те місце. Цю задачу перед нами поставив і ректор нашого університету, і керівництво міського спорткомітету, які допомагають нам фінансово. Та й самі ми розуміємо, що 5-те місце дає ще й зону єврокубків, — каже наставник ГК Економ-Універ. Я дякую команді за самовідданість, за гарну гру, за виконання усіх поставлених завдань тренера. Вони відіграли якщо не на максимум, бо потенціал у них неабиякий, то на дуже високому рівні.

Серед дівчат Андрій Варцімага відзначив гру Гайкової Ілони (№15), яка дуже вдало показала себе під час турніру. Дівчина нещодавно лише відновилася в ігровій практиці після операції і дуже допомогла команді. Крім того, чудово проявили себе  Мадрі Юлія (№4) і воротар Гунько Іванна.

За словами головного тренера Економ-Універ (Тернопіль), суперники попалися дуже серйозні, але віра в перемогу своїх підопічних не підвела.

— Десь в душі я розраховував на такий результат, але можна було очікувати чого-завгодно, — зізнається пан Андрій. - Особливо небезпечними я вважав дівчат з миколаївського Реалу і був переконаний, що напруга та інтрига буде до останніх секунд. Втім наші дівчата приємно порадували і мене, і вболівальників, зробивши гандикап вже в першому таймі (+8 м’ячів), тож ми мали перевагу. Щодо команди з Хмельницька, то це дуже незручна команда, але є там двоє гравців, які можуть "переломити" хід будь-якої гри. Тож суперники були непрості, але основні ігри ще попереду — бій ми виграли, але війну ще ні.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook