Про нас
увійти

У Тернополі відбувся футбольний турнір на честь загиблого воїна Віталія Венгера

категорія: Футзал | дата: 21 11 2023
У Тернополі відбувся футбольний турнір на честь загиблого воїна Віталія Венгера

У Тернополі в спорткомплексі "Політехнік" відбувся турнір з мініфутболу "Кубок Віталія Венгера". Участь у змаганнях взяли чотири команди.

Про це Суспільному розповів друг Віталія Венгера, волонтер, співорганізатор змагань Андрій Максим’як.

Перед початком змагань спортсмени вшанували хвилиною мовчання загиблого військовослужбовця.

"Наша команда вигравала в багатьох різних турнірах. Для нас є великою честю взяти участь в турнірі, щоб вшанувати загиблого військовослужбовця, волонтера", — каже доцент Тернопільського національного медичного університету Тарас Кадобний.

"Взяли участь для того, щоб зберегти пам’ять про наших воїнів. Хочемо побажати перемоги нашим воїнам, щоб вони завжди знали, що в них є надійний тил", — говорить учасник футбольної команди Тернопільської міської ради Андрій Вівчар.

Футбольний турнір "Кубок Віталія Венгера" у Тернополі проводять вперше.

"Ми започаткували турнір "Кубок Віталія Венгера", який будемо проводити кожного року. Беруть участь чотири команди. Це маленька частка, що ми можемо зробити для нашого друга та побратима. Віталік своє життя частково присвятив футболу, він був чемпіоном багатьох змагань, у волонтерській команді відповідав за інформаційну та спортивно-масову роботу. Він встигав всюди, допомагав започатковувати спортивні турніри", — каже Андрій Максим’як.

Перше місце посіла команда Тернопільського національного медичного університету імені Івана Горбачевського, друге місце виборола команда Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, третє місце в Тернопільської міської ради, четверту сходинку посіла команда "Друзі Віталіка Венгера".

Віталій Венгер був стрільцем-санітаром гірсько-штурмової роти. 51-річний чоловік з перших днів повномасштабної війни пішов захищати Україну. Загинув боєць 8 жовтня, під час виконання бойового завдання у Запорізькій області. Поховали бійця на Алеї Героїв в Тернополі. У Віталія Венгера залишилися мама, дружина і двоє дітей.

Джерело: Суспільне

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook