Про нас
увійти

В Тернополі провели Фестиваль спорту

категорія: Футзал | дата: 09 01 2022
В Тернополі провели Фестиваль спорту

4 січня перетворився у справжнє свято спорту. За ініціативи Асоціації футболу Тернопільщини, Асоціація футзалу Тернопільської області та великого ентузіаста футболу і футзалу Петра Загурського відбувся мега цікавий матч між зірками великого футболу та футзалу.

Про те, що поєдинок викликав великий інтерес говорити не приходиться, адже на трибунах тернопільського фізкультурно-оздоровчого комплексу, де домашні поєдинки баскетбольної суперліги проводить БК «Тернопіль», яблуку ніде було впасти. Всі місця були зайняті, а частині глядачів навіть довелося стояти, щоби мати можливість переглянути гру відомих на Тернопільщині футболістів. Адже всім хотілося дізнатися, хто сильніших: професійні гравці з великого футболу чи кращі футзалісти нашого краю?

Спортивне дійство розпочалося з представлення гравців команд. Що не ім’я, то знана в тернопільському краї футбольна особистість. Тому не випадково, оголошення кожного футболіста супроводжувалося оплесками вболівальників. Далі слово взяв голова Асоціації футболу Тернопільщини Тарас Юрик, котрий у першу чергу подякував гравцям, які погодилися взяти участь у цьому надзвичайно цікавому міроприємстві, адже чогось подібного у Тернополі ще ніколи не організовували. Також Тарас Зіновійович висловив слова вдячності усім уболівальникам, які незважаючи на відносно пізній час завітали до спортивного комплексу, щоби переглянути цікаве футбольне дійство та підтримати своїх улюбленців.

А подивитися і справді було на кого! Найстатуснішим гравцем на майданчику був Андрій Кухарук, котрий єдиний з двох команд представляв клуб української Прем’єр-ліги – львівський «Рух». Одного з лідерів першої ліги чемпіонату України – тернопільську «Ниву» представляла ціла когорта футболістів на чолі з їхнім капітаном Тарасом Морозом. Чимало зіркових гравців великого футболу представив волочиський «Агробізнес», зокрема на майданчик вийшов капітан команди, вихованець зборівського футболу Ігор Курило. А досвідчений Ігор Семенина нині представляє львівські «Карпати». У команді зірок великого футболу також були ветерани тернопільського футболу, які, як показав перебіг подій на майданчику, каші точно не зіпсували. Особняком серед зіркових ветеранів, мабуть, все-таки став грузинський легіонер Автанділ Гвіанідзе, котрий вивів зірок великого футболу з капітанською пов’язкою, а свого часу відіграв чимало поєдинків у вищій лізі чемпіонату України за тернопільську «Ниву».

Зіркам великого футболу протистояла футзальна команда «Віго» (Острів), яка на сьогодні є беззаперечним лідером вищого дивізіону Тернопільської футзальної ліги сезону-2021/22: сім матчів – сім перемог. У її складі найперше варто відзначити Віталія Паперовського, Павла Данилюка та Михайла Карпу, а також діючих чемпіонів Тернопільської області з великого футболу – Валентина Білика, Руслана Луцика та голкіпера Івана Рогаля (усі виступають за великогаївський «Агрон»).

Його величність гра розпочалася доволі обережно, суперники придивлялися один до одного та пристосовувалися до спортивного майданчика. Щодо останнього, то саме зіркам великого футболу довелося на це витратити більше часу, адже острівські гравці саме в цьому ігровому залі виступають в Тернопільській футзальній лізі, тому для них воно звичне і добре знайоме. Рівна боротьба тривала до моменту, коли на майданчик вийшов один з братів Дацків – молодий Богдан. Саме йому суджено було стати героєм першого тайму. Він двічі «обікрав» досвідченого Андрія Гринченко і в очній дуелі з кіпером Павлом Марченком був вправнішим (0:2).

Під час перерви шанувальникам футболу не довелося нудьгувати. Серед вболівальників були розіграні призи. Щасливчики, які правильно відповіли на запитання ведучого, отримали три футбольні м’ячі з автографами зірок великого футболу, довідники «Найкращі. Підсумки футбольного сезону-2021», які буквально в переддень вийшли друком, а також футбольну атрибутику ФК «Нива» (Тернопіль).

Другий тайм розпочався без розвідки і глядачі побачили значно більше голів, ніж у першій половині матчу. Спершу рахунок скоротив Андрій Кухарук. Згодом після розіграшу кутового красень-гол потужним ударом під поперечину забив Михайло Карпа. А коли його партнер по команді Олег Дацко завершився швидку контратаку і рахунок став 1:4 на користь «Віго», багато вболівальників подумали, що долю матчу вирішено на користь острівської команди. Однак іншої думки були зірки великого футболу. Точний удар з пенальті від Ігоря Семенини, автогол від Руслана Луцика (зрізав м’яча у власні ворота після прострілу Віталія Гоцалюка) та влучне завершення комбінації Андрієм Скакуном і рахунок вже було зрівняно (4:4).

Багато присутніх у залі подумали, що, оскільки матч носить дружній характер, то він має завершитися «мировою». Насправді це не так, кожна з команд хотіла вирвати перемогу. Більше пощастило гравцям «Віго». Спершу красиво ножицями пробивав Валентин Білик, однак м’яч пройшов повз ворота, а наприкінці матчу перемогу острівській команді приніс її капітан і граючий тренер Віталій Паперовський, влучно пробивши з-під оборонця зіркової команди і нижній дальній від голкіпера Павла Марченка кут воріт (4:5).

Коли йшли останні секунди матчу всі глядачі підвелися зі своїх місць і оплесками дякували гравцям обох команд за чудове свято футболу, свідками якого вони стали.

По завершення поєдинку організатори фестивалю спорту нагородили кращих гравців обох команд. У зірковій команді великого футболу кращим визнано воротаря Павла Марченка, а в команді «Віго» – Михайла Карпу. Обидва гравці отримали футбольні м’ячі з автографами суперників. Опісля були вітання одне одного за красиву гру після чого відбулася традиційна фотосесія за участю учасників матчу, суддівської бригади та організаторів.

Однозначно, свято футболу вдалося і тепер Асоціація футболу Тернопільщини роздумує, щоби подібні поєдинки (можливо в іншій інтерпретації) стали традиційними, адже попит на подібні видовища в нашому крає виявляється є досить високим.

Для любителів статистики наводимо склади команд:

Зірки великого футболу: Павло Марченко, Ігор Гатала, Тарас Мороз, Арсен Слотюк, Андрій Кухарук, Ігор Курило, Андрій Скакун, Максим Проців Віталій Гоцуляк, Сергій Богородиченко, Ігор Бадло, Богдан Іванців, Андрій Гринченко, Ігор Семенина, Автанділ Гвіанідзе-к. Тренери – Петро Загурський, Руслан Мирончик.

«Віго» (Острів): Іван Рогаль, Павло Данилюк, Валентин Білик, Михайло Карпа, Руслан Луцик, Віталій Паперовський-к, Богдан Дацко, Олег Дацко, Арсен Мельничук, Андрій Казюк. Тренери – Ростислав Ціх, Віталій Паперовський.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook