Про нас
увійти

Чемпіонами стали цілком заслужено" — тренер тернопільської спортшколи про "золото" чемпіонату України

категорія: Футзал | дата: 26 03 2019
Чемпіонами стали цілком заслужено" — тренер тернопільської спортшколи про "золото" чемпіонату України

Золоті нагороди за підсумками фінальнї частини чемпіонату України з футзалу у категорії U-13 отримали вихованці тернопільської дитячо-юнацької спортшколи з футболу, повідомляє 20 хвиоин.

Фінальна стадія чемпіонату України відбувалася з 18 до 21 березня у Херсоні. На першому етапі тернополяни змагались у підгрупі "Б", де посіли перше місце з максимальним результатом. Спершу наші земляки здобули результативну перемогу над харківським МФК "Фенікс" 6:3. Згодом не менш впевнено розібралися з одеським "Чорним Морем" 6:1. А на завершення групового етапу наші футзалісти досягли мінімальної перемоги над ФК "Черкаси" 1:0.

- Їдучи на фінал конкретного завдання перемогти перед нами не ставили, - каже тренер команди Ростислав Ціх. – Проте ще перед початком регулярного чемпіонату своїм хлопцям я сказав, що будемо боротися лише за перемогу. Розраховували хоча б бути у призерах. Проте по грі ми відверто були сильніші за своїх опонентів і, вважаю, стали чемпіонами цілком заслужено.

Перше місце у групі дозволило команді тернопільської ДЮСШ пробитися до півфіналу, де підопічні Ростислава Ціха зустрілися з господарями турніру – херсонським ФК "Гопри-Продексім". Матч завершився впевненою перемогою гостей 6:1, які здобули путівку до фіналу.

У фінальному поєдинку тернополяни протистояли одноліткам з київської ДЮСШ-25. Чергова переконлива перемога 4:2 дозволила нашим футзалістам здобути омріяний титул чемпіонів.

- Півфінал та фінал були непростими, - додає тренер ДЮСШ Тернопіль. – Я просив хлопців, щоб вони тримали високий темп гри і нам це вдавалося. У фіналі за рахунку 1:1 могли пропустити другий м'яч. Але зуміли натомість забити супернику три. Додатково мотивувати хлопців перед вирішальним матчем не довелося, адже всі розуміли, що на кону стоять золоті нагороди.

Додамо, що кращим гравцем фінальної частини чемпіонату визнали Максима Крамарчука.

Після повернення у Тернопіль на юнаків чекав теплий прийом, який влаштували батьки та друзі. Команда отримала нетривалий відпочинок, а з 25 березня розпочне готуватися до матчів у великому футболі.

- З понеділка виходимо на футбольне поле, - каже Ростислав Ціх. – Найближчим часом плануємо участь у турнірі, що відбудеться у Хмельницькому. Уже зараз розпочнемо підготовку до майбутнього старту у дитячо-юнацькій футбольній лізі України, що запланований на вересень.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook