Про нас
увійти

У Тернопільській футзальній лізі — рекордна кількість учасників

категорія: Футзал | дата: 15 11 2016
У Тернопільській футзальній лізі — рекордна кількість учасників

Перші матчі нового сезону Тернопільської футзальної ліги відбулися у спорткомплексі "Політехнік" 12 листопада.

Цьогоріч до участі зголосилася рекордна кількість команд. Обласну футзальну першість проводять одразу у чотирьох лігах. Загалом учасниками нового сезону є 56 команд.

— У зв'язку з великою кількістю бажаючих прийняти участь у Тернопільській футзальній лізі, нам довелося розширяти чемпіонат, — каже виконуючий обов'язки голови комітету футзалу обласної федерації футболу Дмитро Андрієшин. — Тепер маємо замість трьох — аж чотири футзальні ліги: Вищу, Першу, Другу та Третю. Ліги формували відповідно до рівня команд.

У футзальній лізі участь приймають, як знані на Тернопіллі футболісти, так і любителі, які грають для власного задоволення.

— Команди є абсолютно різні, — додає Дмитро Андрієшин. — Дехто ставить завдання перемогти у чемпіонаті, тому запрошує у команду сильних гравців. А є колективи, які заявилися просто випробувати свої сили. Чимало команд не мають спонсорів, а грають лише власним коштом. А участь беруть не лише тернопільські гравці, але й з різних районів області. Переможці Вищої ліги отримають право представляти нашу область на Всеукраїнських змаганнях.

Власне, матчі першого туру Вищої ліги та частина ігор Першої ліги уже відбулися. Через сильні снігопади обласна федерація футболу вирішила скасувати тур 13-го листопада.

— Ми вирішили перенести поєдинки, адже не всі футболісти змогли б дістатися до спортивного залу, — пояснює Дмитро Андрієшин. — Плануємо перенесені матчі провести у наступну неділю, 20 листопада. Крім регулярного чемпіонату Тернопільської футзальної ліги, наступного запланували провести і Кубок ліги, де братимуть участь команди з усіх ліг одночасно.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook