Про нас
увійти

Тернополянин Олег Когут уперше отримав призначення на матч УПЛ

категорія: Футбол | дата: 16 09 2024
Тернополянин Олег Когут уперше отримав призначення на матч УПЛ

16 вересня – історичний день для футбольного арбітражу Тернопільщини. Після 15-річної перерви арбітр з Надзбручанського краю працюватиме на матчі Української Прем’єр-ліги в якості головного арбітра. 

Повідомляє сайт Асоціації футболу Тернопільщини.

Сьогодні, 16 вересня, матч 6-го туру Української Прем’єр-ліги «Колос» (Ковалівка) – ЛНЗ (Черкаси), який розпочнеться о 18 годині, проводитиме суддівська бригада на чолі з арбітром Олегом Когутом з Тернополя.

Для нашого земляка це перше подібне призначення у його кар’єрі футбольного арбітра. Раніше Олег Когут проводив матчі першої ліги чемпіонату України, а також був 4-м арбітром та арбітром VAR на поєдинках УПЛ.

За історію незалежної України від 1992 року лише два рефері з Тернопільщини працювали на матчах футбольної вищої (Прем’єр) ліги чемпіонату України. Першим відсудив поєдинок вищої ліги Ігор Бокій, другим – Андрій Яблонський, при чому, кожен відпрацював всього лише по одному матчу.

Вперше арбітр з Тернопільщини проводив матч вищої ліги 26 років тому – 12 вересня 1998 року. Першопроходцем тоді став Ігор Бокій з Бережан, котрий арбітрував на матчі «Металург» (Запоріжжя) – «Металіст» (Харків). А востаннє рефері з Тернопільщини проводив матч в еліті українського футболу майже 15 років тому, а саме 26 вересня 2009 року. Того дня на матчі «Металург» (Запоріжжя) – «Арсенал» (Київ) у якості арбітра працював тернополянин Андрій Яблонський.

Побажаємо Олегу Когуту провести матч «Колос» – ЛНЗ на високому професійному рівні!  

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook