Про нас
увійти

Вихованець тернопільського футболу підписав контракт з столичним клубом

категорія: Футбол | дата: 17 07 2024
Вихованець тернопільського футболу підписав контракт з столичним клубом

20-річний атакувальний півзахисник, вихованець тернопільського футболу, екс-гравець полтавської "Ворскли" Тарас Галас в літнє міжсезоння став новачком "Лівого берега" з Києва. Про це повідомляє прес-служба столичного клубу.

Тарас Галас народився у селі Забойки, що в 12-ти кілометрах від Тернополя, у багатодітній родині. Любов до футболу йому прищепив дідусь Петро, котрий у свій час теж непогано грав копаний м’яч на районному рівні. Перші кроки у футболі робив у ДЮСШ Тернопільського району. В 12 років був заявлений за цю ДЮСШ в обласних футбольних змаганнях. Далі під керівництвом досвідчених тренерів, спершу Петра Старовського, а потім Михайла Чернятинського  удосконалював футбольну майстерність у тернопільській ДЮСШ, котра згодом була перейменована у Футбольну академію.

Пройшовши усі чотири вікових групи в Дитячо-юнацькій футбольній лізі України, Тарас 3 червня 2021 року був заявлений за свою першу дорослу команду "Тернопіль-ТНПУ", яка грала у вищій лізі чемпіонату Тернопільської області. У стартових трьох матчах за муніципалів Галас неодмінно відзначався забитим голом. Особливо ефектним було взяття воріт "Медоборів" (Зелене), коли Тарас не зближуючись з голкіпером суперника перекинув через нього м’яча, знаходячись метрів за 30-ть до воріт. Ще один м’яч Галас забив у повторному поєдинку 1/4 фіналу кубка області проти ФК "Нараїв". Загалом Тарас Галас за муніципалів провів всього шість матчі (4 – у чемпіонаті і 2 – у кубку), у яких відзначився одразу чотирма забитися м’ячами.

А далі – запрошений до "Мункача", котрий у сезоні 2021/22 дебютував у другій лізі чемпіонату України. У серпні 2022 року півзахисник перебрався до Полтави. Виступав за "Ворсклу" U19 (26 матчів, 3 голи у сезоні 2022/23 та 19 матчів у сезоні 2023/24), став капітаном юнацької команди. У весняній частині минулого сезону отримав шанс проявити себе в першій команді полтавців і тричі виходив на поле в поєдинках Прем’єр-ліги.

Нагадаємо, "Лівий берег" тренує колишній захисник та тренер тернопільської "Ниви" Віталій Первак. Столична команда у сезоні, що завершився, зупинилися за крок від Прем’єр-ліги, поступивши у перехідних матчах іншій київській команді – "Оболонь". У "Лівому березі" у сезоні-2023/24 виступав інший вихованець тернопільського футболу, захисник Роман Андрієшин, однак нині він вже залишив столичну команду.   

Бажаємо Тарасу Галасу у новій команді лише яскравих, результативних і переможних матчів у жовто-зеленій футболці "Лівого берега".

Джерело: ПЕРШИЙ онлайн

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook