Про нас
увійти

У центральному матчі 3-го туру вищої ліги "Агрон" переміг "Медобори"

категорія: Футбол | дата: 22 05 2024
У центральному матчі 3-го туру вищої ліги "Агрон" переміг "Медобори"

21 травня, закрив програму третього туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу 2024 року центральний поєдинок. У ньому зійшлися чемпіон і срібний призер минулорічного сезону – великогаївський "Агрон" та "Медобори" із Зеленого. Забивши наприкінці першого тайму та на початку другого – перемогу святкували господарі поля – 2:1.  

Матч мав багато цікавих особливостей. Зокрема, наставник "Медоборів" Ігор Бадло свого часу був головним тренером "Агрона" (2016-17 рр.). По-життю його візаві по сьогоднішньому матчу Сергій Богородіченко є хорошим другом, з яким вони разом грають за ветеранську команду "Ветерани Тернопільщини 40+". Також багато гравців раніше виступали у складах своїх сьогоднішніх суперників. Так, Серій Лук’янов, Олександр Паламар, Олександр Павлусь і Микола Когут у різні періоди грали за "Агрон", а Михайло Войцещук та Євген Щербатюк – за "Медобори".

До матчу тренери підійшли з серйозними кадровими проблемами. Сергій Богородіченко не міг залучити до гри травмованих – Романа Мельника, Тараса Гром’яка, Віктора Ковалика, Ігоря Кохмана. Натомість Ігор Бадло не дорахувався Миколи Когута, Максима Лилика та Василя Чорного, які знаходяться в клубному лазареті, а Андрій Кондзьолка та Ігор Гуменюк не могли взяти участь у матчі через зайнятість по основній роботі.

Загалом матч пройшов за переваги "агронівців", які створили багато гольових моментів, поцілили у поперечину та стійку, однак саме вони першими… пропустили. Сергій Полянчук наважився на удар лівою з лінії штрафного майданчика. Кіпер "Агрона" не зумів дотягнутися до м’яча, який влучний у дальній нижній кут воріт (0:1). Відігралися господарі наприкінці першого тайму. Зеленяни порушили правила на Тараса Семенцю в штрафному майданчику, за що арбітр матчу Іван Мандзюк призначив пенальті. Удар з одинадцятиметрового Володимира Пришнівського був точним (1:1).

А щойно розпочався другий там, як "агронівці" вийшли вперед. Пішла подачу з кутового. На дальній стійці переправив м’яча у центр воротарського майданчика Євген Щербатюк, а звідти м’яча добив у ворота Максим Пежинський, котрого не втримав гравець "Медоборів" Данило Кандибал (2:1)…

Діючий чемпіон Тернопільщини записав до свого активу три очка та перші забиті м’ячі в новому чемпіонаті. З чотирма очками великогаївська команда перемістилася на третє місце турнірної таблиці. А "Медобори" з трьома заліковими пунктами ділять 4-6 місця з ФК "Борщів" та "Поділлям" з В. Березовиці.

"Агрон" (Великогаївська громада) – "Медобори" (Зелене) – 2:1 (1:1)

21 травня. В. Гаї. Сільський стадіон. 200 гл. +25 град

Арбітр – Іван Мандзюк (Зборів), асистенти – Олег Богач (Тернопіль), Михайло Брик (Чортків).

Спостерігач арбітражу – Андрій Ющишин (Тернопіль).

"Агрон": Рогаль, Семенець, Стриєшин, Щербатюк, Соколовський-к, Скакун, Пришнівський (Онищук, 61), Пежинський, Понєдєльнік, Луцик, Войцещук (Павлович, 61). Запасні: Мазур, Войнарський, Скородень, Гром’як, Олексюк, Мельник.

"Медобори": Чуба, С. Клекот, Коломієць, Бойчук, Лук’янов, Заставецький, Кандибал (Любінський, 56), Павлусь, Полянчук-к, Симчук, Тихоліз (Паламар, 68). Запасний: Бадло.

Голи: Сергій Полянчук (21), Володимир Пришнівський (45+1), Максим Пежинський (48).

Попереджені: Андрій Скакун (83), Сергій Полянчук (88), Тарас Семенець (90+3).

Джерело: АФТ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook