Про нас
увійти

Тернопільська "Нива" в Чернігові здійснила неймовірний "камбек"

категорія: Футбол | дата: 22 05 2024
Тернопільська "Нива" в Чернігові здійснила неймовірний "камбек"

19 травня "Нива" провела свій останній виїзний поєдинок у сезоні 2023/24 у Чепіонаті Першої Ліги. Тернополяни провели матч у Чернігові, де одноіменний футбольний клуб напередодні матчу ставив завдання перемогти у завершальних двох поєдинках здобути перемоги, задля збереження шансів зберегтись у Першій Лізі.

Попри те, що жовто-зелені своє завдання на весняну частину чемпіонату виконали, команда вже в дебюті зустрічі показала, що приїхала за позитивним результатом.

На старті поєдинку тернополяни зуміли створити одразу два небезпечних епізоди поблизу воріт господарів. Спочатку, після навісної передачі із кутового пробивав Андрій Зінь. Захисник виграв верхову боротьбу за мʼяч, але той лише зачіпив сітку воріт із зовнішньої сторони.

На 7 хвилині зустрічі Марко Кицун отримавши мʼяч поблизу центра поля, протягнув його ще декілька метрів, та завдав прицільного удару по воротах Дениса Герасименка. Потужний удар приблизно із 30-ти метрів влучив у самісіньку "девʼятку" воріт, не залишивши шансів для порятунку голкіперу "Чернігова". Таким чином півзахисник "Ниви" відкрив рахунок у матчі, та цим забитим мʼячем став претендувати на кращий гол сезону. 

Пропущений мʼяч наче розбудив команду господарів. Команда відразу почала створювати тиск на ворота тернополян, провела чимало небезпечних атак, які вдавалось завершувати ударами. 
Натиск на ворота "Ниви" таки дав свої плоди. На 29 хвилині матчу Павло Федосов поблизу 11-метрової позначки виграв верхову боротьбу після навісу з-за меж штрафного майданчику, та відправив мʼяч у кут воріт Ольхового.

До перерви команди обмінялись небезпечними моментами, проте найбільшою загрозою відзначився 30 номер "Ниви" - Арсентій Дорошенко. Андрій Бей розрізною передачею вивів на ударну позицію Арсентія, який залишився сам поблизу лінії воротарського майданчика. Даний епізод завершився прикро для гостей, адже мʼяч влучив у стійку воріт. 

Одразу по перерві тернополяни претендували на пробиття пенальті. Той же Дорошенко знову виходив на ударну для себе позицію в штрафному майданчику, але чітко в ноги йому зіграв Даніїл Вольський, який у зимове вікно покинув "Ниву", та перебрався у "Чернігів". Арбітр матчу, та його асистенти не вгледіли порушення правил у даному епізоді, а тому дали його продовжити. В тому ж моменті завершив атаку Андрій Різник. Нападник жовто-зелених влучив у стійку воріт.

Надалі вже господарі поля почали доводити свої наміри, щодо перемоги у зустрічі. Протягом 15 хвилин "Чернігову" вдалось двічі відзначитись. Спочатку Федосов протягнувши мʼяч по правому флангу прострільною передачею залишив перед пустими воротами Джіліндо Безгубченка, який реалізував момент. А вже на 75 хвилині, той же Павло Федосов оформив дубль, реалізувавши вихід віч-на-віч з Іллею Ольховим.

Поєдинок підходив до завершення, коли асистент арбітра вказував доданий до основного час, а саме 4 хвилин, "Чернігів" тримав комфортну перевагу в 2 забиті мʼячі.

На 93 хвилині тернополяни вийшли у одну з останніх у матчі атак. 
Андрій Різник завів Дениса Довбецького у штрафний майданчик господарів, де той встиг прийняти, розвернутись, та віддати зворотню передачу на форварда.
Різник опинився у ситуації 1 на 1 з голкіпером та впевнено реалізував свій момент, тим самим скоротивши відставання.

Цей забитий мʼяч оживив тернополян, та команда відправилась у фінальний штурм. Вже на останніх секундах матчу після навісної подачі від кутового прапорця верхову боротьбу знову виграв Андрій Зінь, але мʼяч після удару знову опинився у гущі гравців обох команд. Андрій Різник знову намагався реалізувати момент, але його удар нейтралізував Герасименко, щоправда вже на підборі першим на мʼячі опинився Олег Хруставка, який таки заштовхав мʼяч у сітку воріт "Чернігова", тим самим  здійснив неймовірний "камбек", та встановивши фінальний результат у зустрічі - 3:3.

Чемпіонат Першої Ліги. Група "Вибування" 

"Чернігів" - "Нива" (3:3)

Голи: Кицун 7ʼ, Федосов 29ʼ, 75ʼ, Безгубченко 59ʼ, Різник 90+3ʼ, Хруставка 90+4ʼ

Попередження: Демчук 3ʼ, Бей 18ʼ, Махінка 25ʼ, Осипенко 35ʼ, Школьний 40ʼ, Кривобороденко 48ʼ, Зінь 63ʼ, Зенченко 64ʼ, Бибік 88ʼ

Чернігів: Герасименко, Шумило, Галстян, Зенченко, Осипенко, Бибік, Кривобороденко, Лянскоронський, Школьний, Безгубченко, Федосов

Запасні: Рощинський, Давиденко, Вересоцький, Посмашний, Вольський, Койдан, Ментей, Пінчук, Макаренко

Нива: Ольховий, Зінь, Демчук, Махінка, Бей, Волохатий, Мудрий, Дорошенко, Голуб, Кицун, Різник

Запасні: Жупанський, Климак, Довбецький, Гатала, Хруставка, Козак

Джерело: ФК "Нива"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook