Про нас
увійти

"Подоляни" здобувають впевнену перемогу над ФК "Сокіл"

категорія: Футбол | дата: 09 04 2024
"Подоляни" здобувають впевнену перемогу над ФК "Сокіл"

7 квітня, в рамках 15-го туру чемпіонату України серед аматорів, тернопільські "Подоляни" приймали ФК "Сокіл"(Михайлівка-Рубежівка), де здобули впевнену перемогу - 4:0.

ФАТ Подоляни навесні заслужили загальну повагу, демонструючи не за роками зрілий футбол і вийшовши на чисте друге місце. Візит команди з Київщини, яка напередодні позбавила очок міцні СК Вільхівці (1:1), мав стати черговим випробуванням для тернополян на їхньому шляху до плей-офф.

Початок матчу був вкрай тривожним для Сокола. В одному з моментів капітан гостей Васильєв, блокуючи удар Дячинського з кута воротарського майданчика, зазнав травми стегна й через кілька хвилин вимушено залишив поле. А ще за кілька хвилин Подоляни повели в рахунку. Сагайдак довгим пасом вздовж правого флангу запустив прохід на Мальського, той виконав передачу в центр карного майданчика – на Дячинського, й Іван встиг першим дотиком прийняти, другим пробити повз воротаря, який кинувся йому навперейми – 1:0. Четвертий гол для Івана, восьмий асист для Руслана.

Ще до перерви на довгий пас тепер із лівого флангу стартував Жуміга, проте перед ударом був збитий оборонцем гостей Боженком. До слова, хоча паралельним курсом ішов інший польовий гравець Сокола, захисник взагалі був вилучений з поля. Іван з лівої ноги з пенальті розвів м’яч і воротаря – 2:0. Жуміга провів дев’ятий гол у чемпіонаті.

Після перерви в більшості Подоляни довели матч до очікуваної перемоги. Спершу на довгу передачу Малащука стартував Проців, першим дотиком прокинув воротаря, другим з правої ноги пробив у порожні ворота – це 3:0. Для Максима це третій гол у чотирьох матчах, причому забив він із прем’єрного асисту багаторічного товариша по тернопільській Ниві Малащука. Наприкінці матчу крапку поставив найпродуктивніший півзахисник господарів – Мальський. Після скидки Тарасова він протягнув м’яча повз трьох суперників і правою ногою проштовхнув повз голкіпера – 4:0. Руслан доводить лік своїх голів до восьми.

Герой матчу: Руслан Мальський (Подоляни)

Важко вирізнити когось одного в такій яскравій командній перемозі, проте хай це буде гравець, який створив перший і заключний голи в матчі. Тож не виключався з гри від початку до завершення.

неділя, 7 квітня 2024 року

Подоляни (Тернопіль) - Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) - 4:0 (2:0)

Голи: Дячинський, 30, Жуміга, 40 (пен.), Проців, 54, Мальський, 90+2

Подоляни: Новаков, Сагайдак (Кірієнко, 61), Фриз, Ткачик (Тарасов, 46), Васильченко (Падух, 87), Мальський©, Мацієвський, Бутенко (Малащук, 53), Жуміга (Співак, 83), Проців (Царюк, 78), Дячинський (Трух, 37). Запасні: Чубак, Тяпкін. Головний тренер: Андрій Хоптовий.

Сокіл: Сидоренко, Хурулоходжаєв, Боженко, Васильєв© (Бруй, 28), Сахно, Шишкін, Боровський (Новик, 57), Ємельянов (Костенко, 60), Трушенко (Берест, 46), Мельничук, Овчарук (Набільський, 55). Запасний: Колос. Головний тренер: Олег Самченко.

13:00; 07.04.2024. Тернопіль. Стадіон "Міський ім. Р. О. Шухевича". Поле 4; +29С

Суддя: Шевчук Андрій (Волинська обл.)

Попередження: Ткачик, 12, Ємельянов, 26, Боровський, 47, Шишкін, 61, Тарасов, 90+1

Вилучення: Боженко, 39 (позбавлення суперника очевидної можливості забити м’яч)

Джерело: ААФУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook