Про нас
увійти

"Нива" на домашній арені несподівано поступається "Діназу"

категорія: Футбол | дата: 31 03 2024
"Нива" на домашній арені несподівано поступається "Діназу"

В суботу 30 березня у місті Тернопіль на Центральному міському стадіоні імені Романа Шухевича відбувся поєдинок в рамках другого туру Чемпіонату Першої Ліги групи "Вибування".

Нагадаємо, що всі набрані залікові пункти під час першої половини сезону восени перенеслись і у весняну частину чемпіонату, тому до матчу команди підходили за різного турнірного становища. "Нива" в групі посідала 3 сходинку, в її активі було набрано 23 очки за 19 проведених поєдинків. "Діназ" в свою чергу приїхав у Тернопіль в статусі "андердога", команда знаходилась на останньому - 10 місці з 13 очками в активі.

Матч у Тернополі розпочався за акуратної гри, команди пристосовувалися одна до одної, та не створювали серйозних загроз. Лише на 19 хвилині зустрічі гості зуміли створити та відразу ж і реалізувати  перший по-справжньому небезпечний момент. Після прориву по правому флангу Данилом Кіріченком слідувала прострільна передача в штрафний майданчик тернополян, яку вдало замкнув Сейтхалілов Сулейман. 

Одразу ж після пропущеного мʼяча жовто-зелені активізувалися, господарі намагалися створювати тиск на ворота суперників і на 31 хвилині їм вдалось зрівняти рахунок. Арсентій Дорошенко здійснив навісну передачу у штрафний майданчик "Діназу", яку далі передачею відправив майже на лінію воротарського майданчика Андрій Бей, а там в свою чергу, вдало на другому поверсі виграв боротьбу Роман Волохатий.

За наступні декілька хвилин "Нива" могла повести в рахунку. До перерви тернополяни створили хороші передумови для цього, команда заробила декілька стандартів, та неодноразово небезпечно пробивала в ствір воріт, проте відзначитись у воротах Ігора Потімкова так і не вдалось. На перерву команди пішли за нічийного рахунку 1:1.

По перерві гра почала розкриватись, обидві команди все більше і більше діяли гостро поблизу воріт суперника. 

Ближчими до взяття воріт були господарі, команда як і в кінцівці першого тайму знову почала заробляти чималу кількість стандартів, знову небезпечні удари в бік воріт "Діназу", активно поблизу володінь Потімкова діяли Голуб, Різник, Козак… Усі вони завдали щонайменше по одному небезпечному пострілу, однак реалізувати свої моменти "Ниві" так і не вдалось.

В свою чергу "Діназ", здавалось би, під час звичайної вилазки до воріт жовто-зелених, яка не мала б створити проблем, ці проблеми таки створила. Андрій Волошин із кута штрафного майданчику висотою відправив мʼяч на центральну лінію того ж карного майданчику, де красивим ударом в літ в самісіньку "девʼятку" відправив мʼяча Андрій Ткачук. Це взяття воріт мабуть стало переломним у зустрічі. Господарі попори всі свої намагання так і не змогли нічого створити, задля бодай одного забитого мʼяча. Натомість заробили два порушення правил у власному штрафному майданчику. У обох епізодах арбітр вказував на 11-метрову позначку. Пенальті двічі реалізував Станіслав Мораренко.

Чемпіонат Першої Ліги. Група "Вибування"

30 березня 2024

"Нива" - "Діназ" (1:4)

Голи: Сейтхалілов 19ʼ, Волохатий 31ʼ, Ткачук 68ʼ, Мораренко 72ʼ,90ʼ

Попередження: Паламар 28ʼ, Хруставка 50ʼ, Бей 56ʼ, Соловйов 70ʼ

Нива: Ольховий, Мудрий, Зінь, Хруставка, Бей, Давидов, Волохатий, Козак, Дорошенко, Голуб, Різник

Запасні: Жупанський, Хабло, Танчак, Махінка, Климак, Кицун, Довбецький, Векленко 

Діназ: Потімков, Волошин, Де Соуза Насіменто, Мартинюк, Ярмак, Ткачук, Сейтхалілов, Мораренко, Коваленко, Кіріченко, Паламар

Запасні: Дмитроченко, Ворона, Соловйов, Старенький, Літвінов, Новіков, Ставничний, Рудавський, Борисенко, Шамич

Окремо хочемо відзначити, що вперше за більше як два роки перерви, на матчі були присутні вболівальники. Футбольний клуб "Нива" Тернопіль вдячний кожному, хто прийшов підтримати команду на трибунах стадіону, а 50% з продажу квитків на цей матч будуть відправлені на потреби 83-го окремого батальйону 105-тої бригади ТРО.

Джерело: ФК Нива

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook