Про нас
увійти

Олександр Жумига: "В "Дністрі" повернув собі любов до футболу"

категорія: Футбол | дата: 02 10 2023
Олександр Жумига: "В "Дністрі" повернув собі любов до футболу"

Цей 24-річний півоборонець попри молодий вік є одним із найдосвідченіших у складі сучасного "Дністра". За плечима Олександра Жумиги – п’ять років виступів і 74 матчі в складі чернівецької "Буковини" на професійному рівні, він двічі вигравав чемпіонат Чернівецької області разом з чернівецьким "Довбушем". Не дивно, що футболіст швидко став у нашій команді своїм. І, з великою долею вірогідності, залишиться в "Дністрі" й на наступний сезон.

- Олександре, чемпіонат Тернопілля позаду. "Дністер" за його підсумками здобув бронзові нагороди. Це те місце, на яке команда зараз заслуговує?

- Я виступаю за "Дністер" не так давно, з липня, тому, можливо, цілісної картини не маю. Але з того, що кажуть хлопці і що бачу сам, можу сказати, що стати другими нам було під силу. "Агрон" відірвався від решти суперників далеко, а "Медобори" на фініші обійти могли. Та десь втратили очки, коли не вдавалося вирватися з роботи Юрі Головачуку і мені, десь завадили взяти максимум деякі об’єктивні футбольні фактори.

- Скажіть, чим вас, футболіста з серйозним бекґраундом професійного футболу, привабив варіант з переходом у "Дністер"?

- Мене в Заліщики кликали ще взимку. Але тоді ще мав чинний контракт з "Буковиною". Тому довелося відмовитися. Але керівництво "Дністра" виявилося наполегливим. Влітку мені зателефонували знову. Поспілкувався зі своїм другом Юрієм Головачуком і вирішив з’їздити з командою на один товариський матч. Поговорив з президентом клубу Юрієм Куцом, переконався, що він чесна і порядна людина. Потім поговорили з тодішнім тренером "Дністра" Андрієм Ковалишиним, почув, що від мене очікують. Свою роль у тому, що вирішив перейти у "Дністер", відіграв і той факт, що тут виступатимуть мої друзі Андрій Шишигін і Дмитро Бобик.

- Не довелося шкодувати про таке рішення?

- Ні, ви що? Враження від перебування в "Дністрі" - найпозитивніші. Рівень чемпіонату Тернопілля теж став приємним одкровенням. Тут немає відверто слабких команд, всі нав’язують боротьбу. Прохідних матчів немає взагалі. Кожен суперник лягає кістками. "Дністер" теж вкомплектований сильними футболістами. Думаю, якщо підсилимо окремі позиції, в наступному сезоні зможемо боротися за чемпіонство.

- Це означає, що ви залишаєтеся в команді і на наступний рік?

- Ще буде розмова з керівництвом клубу, але відсотків на 90 – так, я залишаюся в "Дністрі".

- Невже не маєте амбіцій повернутися в професійний футбол? У ту ж "Буковину", за яку ви виступали стільки часу?

- В мене у житті нині інші пріоритети. В мене інша робота, яка не дає змоги займатися футболом професійно. Невдовзі в мене народиться дитина і я хочу мати час, щоб її виховувати. А щодо "Буковини", то в цю команду не маю бажання повертатися через деякі внутрішньо-колективні проблеми. То був непростий для мене час. Лише перейшовши в "Дністер", повернув собі любов до футболу, жагу до боротьби і перемог. У "Буковині" всі ці риси почали щезати.

- У нинішньому році на "Дністер" очікує ще один матч: 4 жовтня команда проведе гру-відповідь 1/8 фіналу Кубка України проти чемпіона Закарпаття "Вільхівців". У Заліщиках команди зіграли внічию…

- За якістю гри ми виглядали дуже непогано. Але не реалізували вдосталь моментів. Трохи не пощастило. Тому й нічия. На виїзді буде набагато важче. У "Вільхівців" дуже сильна команда. Але ми зробимо все від нас залежне, щоб перемогти і вийти у чвертьфінал.

Джерело: ФК "Дністер"

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook