Про нас
увійти

Ігор Шпікула: "Дністер" не виключився з боротьби за срібло"

категорія: Футбол | дата: 13 09 2023
Ігор Шпікула: "Дністер" не виключився з боротьби за срібло"

Наставник "Дністра" - про налаштування на сьогоднішній матч з "Агроном", недавні втрати очок і суперника за 1/8 фіналу аматорського Кубка України.

- Пане Ігоре, поєдинки з "Агроном" - це особливе випробовування для всіх представників аматорського футболу Тернопілля. Ви знаєте, як перемагати цього суперника?

- З "Агроном" дуже непросто. Але не лише нам. Це команда з гарно поставленою грою і прекрасним підбором виконавців. Проте "Дністер" у поточному сезоні вже перемагав лідерів. Ще коли мене в команді не було. Звісно, я переглядав цей матч, аналізував його. З того часу в "Дністрі" з’явилися нові футболісти і ми трохи змінили гру. Але, звісно, ми врахуємо ті чинники, які допомогли вигравати в "Агрона" і спробуємо щось використати в нинішньому матчі. Врешті, вже коли команду очолював я, ми, вважаю, достойно поборолися проти "Агрона" в півфіналі Кубка області. В домашньому матчі наша команда й узагалі зіграла чудово. Так, на весь поєдинок у Великих Гаях нас трохи не вистачило, але загалом ми показали, що боротися з "Агроном" можна.

- "Дністер" зараз має дуже щільний ігровий графік: матчі обласного чемпіонату чергуються з іграми аматорського Кубка України. Враховуючи, що мова про любителів, сили у команди зберігаються?

- Звісно, нині то одна з найбільших проблем. Граємо через два дні на третій. Але послаблень собі давати не можемо, бо настають ключові миті сезону. Судячи з понеділкового тренування, футболісти перебувають у доброму стані. Чи будемо при визначенні складу використовувати принцип ротації? Подивимося. Врахуйте, що грати нерідко доводиться на важких полях, у гравців не бракує пошкоджень. Але мусимо терпіти. Ми не виключаємося з боротьби за срібло.

- Навіть після втрат очок у матчах з бучацьким "Колосом" удома і "Поділлям" у Великій Березовиці?

- Так. Звичайно, нас засмутили підсумки тих матчів. Тим паче, що, з мого погляду, ми награли на перемоги в обох випадках. Матч проти "Колоса" був у нашому виконанні відмінним з огляду на якість гри. Але не реалізували безліч моментів, самі начудили, пропустили на заключних хвилинах і зіграли 1:1. "Поділля" теж у матчі з нами півтора тайми захищалося. Інша річ, що за відсутності нападника Юрія Головачука, який не грав через пошкодження, нам не вдавалося загострювати гру. Хоча контроль м’яча був непоганий.

- Днями "Дністер" отримав суперника за 1/8 фіналу аматорського Кубка України. Як оціните жереб?

- "Вільхівці" - чемпіони Закарпаття. Суперник дуже грізний. У цієї команди і підбір виконавців прекрасний, і тренерський штаб кваліфікований. Очікуємо непростих матчів. Але про них подумаємо згодом, коли відіграємо найближчих два поєдинки в обласному чемпіонаті. Перший кубковий матч – 20 вересня. Ближче до цієї дати займемося детальнішим аналізом гри "Вільхівців".

Джерело: Дністер Заліщики

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook