Про нас
увійти

Іван Мельник: "Робимо ставку на Кубок"

категорія: Футбол | дата: 16 08 2023
Іван Мельник: "Робимо ставку на Кубок"

Останнім часом він став справжньою стіною. Маючи за спиною такого голкіпера, польові гравці почуваються набагато впевненіше. Саме Іванові Мельнику ми завдячуємо, що перший півфінальний поєдинок Кубка області проти "Агрона" "Дністер" завершив нічиєю. Найперше, звісно, згадуємо відбитий наприкінці матчу пенальті, який не дозволив гостям збільшити перевагу. Хоча та гра була для Мельника, який значну частину зустрічі провів з розбитим носом, вдалою в цілому. Перед повторним поєдинком проти "Агрона" ми дізналися, які голкіпер має очікування напередодні одного з ключових матчів сезону.

- Нічия в першому матчі не дає переваги жодному з суперників, - бере слово Іван. – 1:1 – підступний рахунок. У Великих Гаях команди гратимуть з нуля. За моїми відчуттями, обидві команди спробують зіграти в атакувальний футбол. Найбільша вада – синоптики обіцяють спеку. Але суперникам буде так само важко, як і нам. Ми налаштовуємося вийти в фінал і зробимо для цього все від нас залежне. Оскільки в чемпіонаті наздогнати "Агрон" і стати чемпіонами нам буде важко, робимо ставку на Кубок.

- Перед поєдинками такої ваги тренери воліють поберегти лідерів. Особливо з урахуванням, що грати доводиться через два дні на третій. Проте поберегтися не вдалося ні нам, ні суперникам, адже і "Дністер", і "Агрон" минулої неділі зіграли важливі матчі…

- "Агрон" мав непростий виїзд в рамках аматорського чемпіонату України у Городенку на Івано-Франківщині. Там команда з Великих Гаїв витратила чимало сил, щоб відігратися на останніх хвилинах з рахунку 0:2. А ми не мали права втрачати очок у матчі чемпіонату області проти "Медоборів", прямого конкурента в боротьбі за срібло. Напередодні президент нашого клубу Юрій Куц поставив чітке завдання: посісти мінімум друге місце. Раз так, то навіть про нічию в грі з "Медоборами" не могло бути мови. Ми виграли, а тепер спробуємо зробити те саме у Великих Гаях. Останнім часом "Дністер" гарно підсилився. Маємо практично два рівноцінних склади. Тому якщо хтось із футболістів не встиг відновитися після матчу з "Медоборами", його є ким замінити.

- Для вас перший матч проти "Агрона" став боєм у прямому і переносному сенсах. Важко сконцентруватися на грі, маючи розбитий ніс?

- Насправді до травми почувався не дуже впевнено. Коли ж мене струсонули і вдалося зупинити кровотечу, з’явився якийсь адреналін. З цим відчуттям відіграв рештку поєдинку, піймав якийсь кураж. Не знаю, може, це й допомогло відбити пенальті. Перед матчем я переглядав ігри "Агрона", помічав зокрема, як вони виконують пенальті. Враховуючи це, не відгадував, куди битиме суперник з позначки. А реагував по удару. І не помилився.

- Не можна виключати, що в матчі-відповіді пенальті може бути більше. Команда готується до можливої післяматчевої серії?

- Залишаємося після тренувань. Польові гравці відпрацьовують удари з позначки, а я пробую відбивати. Вони допомагають мені, а я їм.

- В Олега Тракала, який останнім часом виконує вироки суддів просто бездоганно, вдається брати пенальті?

- Нечасто, але іноді виходить. Взагалі, в кожного гравця свої особливості виконання ударів і я їх намагаюся враховувати.

- Частіше відгадуєте, куди битиме суперник чи реагуєте по удару?

- Буває по-різному. Прочитав книжку великого воротаря Олександра Шовковського, знаного спеціаліста з відбиття пенальті. Він пише, що пенальті – то психологія. Як з боку воротаря, так і зі сторони гравця, який виконує удар. Все залежить від того, як сконцентруєшся, наскільки правильно налаштуєшся.

Джерело: Дністер

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook