Про нас
увійти

"ФАТ-Подоляни" здобув першу перемогу в сезоні

категорія: Футбол | дата: 05 08 2023
"ФАТ-Подоляни" здобув першу перемогу в сезоні

2 серпня, у пропущеному матчі 5-го туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу у Великій Березовиці місцеве "Поділля" у поєдинку аутсайдерів поступилося тернопільській команді "ФАТ-Подоляни" – 2:4. повідомляє АФТ.

Тривалий час команди придивлялися одна до одної, аж поки у середині першого тайму в гостей не пройшла атака лівим краєм. Іван Жуміга зробив прострільну передачу, яку в дотик замкнув Андрій Трух (0:1). Фактично одразу рахунок було зрівняно. У простій ситуації центрбек "Подолян" Артем Васильченко зіграв рукою, за що арбітр призначив пенальті. Кіпер "Подолян" Омелян Чубак вгадав напрямок удару з "точки" Владислава Давискиби, однак дотягнутися до м’яча не зумів (1:1). Далі форвард тернополян Іван Жуміга пожалів господарів, коли ті помилилися біля власного штрафного майданчика – нападник з близької відстані пробив повз ворота. Незадовго кіпер "Поділля" Володимир Кравчук взяв до рук м’яча від партнера по команді, за що арбітр призначив вільний удар у межах штрафного майданчика. Поки "подоляни" розбиралися, хто і що має робити, тернопільська молодь оперативно розіграла м’яча і Андрій Трух вже пробивав по порожніх воротах (1:2).

Могли гості відзначитися і ще раз після помилки оборони господарів. Захисник "Поділля" Ярослав Ясніцький фактично подарував м’яча супернику і Богдан Сагайдак завдавав прицільного удару, однак цього разу неймовірний сейв записав собі в актив воротар Володимир Кравчук. А на останній хвилині першого тайму гості отримали право на штрафний удар – м’яч від рук кіпера "подолян" поцілив у поперечину, прокотився по лінії, однак добити його у ворота ніхто не зумів…

Перша частина другого тайму знову була за гостями. І якщо спершу під час швидкої контратаки Іван Жуміга з близької відстані поцілив у поперечину, то вже наступний гострий випад гравці "Подолян" завершився результативно. Руслан Мальський отримав передачу з лівого краю і без проблем переправив м’яча у сітку воріт (1:3). А за дві хвилині вже Іван Жуміга змістився з правого краю атаки, у центр і в протихід голкіперу пробив у нижній кут воріт (1:4). Лише після четвертого пропущеного м’яча господарі заграли активніше. І після подачі зі штрафного Владислав Давискиба заштовхав м’яча у сітку воріт (2:4). Були у господарів ще кілька гольових моментів у Миколи Гнатишина, того ж Давискиби та Василя Лойка, однак їхнім ударам або не вистачало влучності, або ж воротар та оборонці гостей ставали на шляху м’яча…

Отож, перша в сезоні перемога "ФАТ-Подоляни", яка дозволила їм покинути останній рядок турнірної таблиці, на який опустився їхній сьогоднішній суперник.

"Поділля" (В. Березовиця) – "ФАТ-Подоляни" (Тернопіль) – 2:4 (1:2)

2 серпня. В. Березовиця. Селищний стадіон. 200 гл. +24 град.

Арбітр – Владислав Русанюк (Тернопіль), асистенти – Дмитро Кіцкай (Бучач), Денис Кіцкай (Бучач).

Спостерігач арбітражу – Едуард Карапетян (Тернопіль).

"Поділля": Кравчук, Михайленко, Альохін (Гнатишин, 46), Ясніцький (Копцюх, 65), Лойко, Кренько-к, Стецюк (В. Харчук, 60), Майко, Коваль (Духніч, 56), Королюк (Ніколайчук, 20), Давискиба (Франков, 87). Запасні: Ольховий, Олійник.

"ФАТ-Подоляни": Чубак, Сагайдак, Фриз, Васильченко (Бугера, 65), Падух (Кривий, 52), Ткачик (Дячинський, 87), Трух (Бутенко, 60), Божко-к, Мацієвський, Мальський (Співак, 90+1), Жуміга (Максимець, 78). Запасні: Новаков, Шейко, Царюк, Павлович, Кикіш.

Голи: Андрій Трух (26, 36), Владислав Давискиба (28, з пен., 62), Руслан Мальський (56), Іван Жуміга (58).

Попереджений: В. Стецюк (49).

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook