Про нас
увійти

Тернопільська "Нива" здобуває нічиє в останньому матчі сезону

категорія: Футбол | дата: 31 05 2023
Тернопільська "Нива" здобуває нічиє в останньому матчі сезону

27 травня футбольний клуб "Нива" Тернопіль у восьмому турі чемпіонського раунду Vbet UA Першої у домашній грі зіграв внічию із запорізьким "Металургом".

Зустрічалися остання та четверта команди групи. Металург в минулому турі здобув перемогу на своєму полі, а Нива зіграла внічию в гостях. Запоріжці вирушали до Тернополя з клубною рекордною переможною виїзною серією, яка тривала 3 гри. Для перехідних ігор запоріжцям достатньо зіграти і внічию, а в разі перемоги запоріжці могли посісти навіть третє місце. Ниві ж перемога давала шанси покинути турнірне дно групи. Після поразки Кременя на Хмельниччині стало ясно, що для цього достатньо й нічиєї.

На початку зустрічі господарі намагалися грати першим номером. Небезпечно пробивав Проців, але його удар парирував Байда. Поступово гра вирівнялася і запоріжці почали більше контролювати м’яч. За рахунок індивідуальних дій Андрій Різник змістився з флангу в центр, але його удар у ближній кут парирував Байда. Досить непогано підопічні Атласюка виходили із захисту в атаку.

Поступово темп матчу зменшився і вся основна боротьба точилася у центрі поля. Складно було віддати комусь ініціативу по такій грі. Проте мотивація Металурга зіграла свою роль. На 31-й хвилині запоріжці все ж відкрили рахунок. Білоцерковець навісив, а Сидоров головою пробив у ближній кут – 0:1. Цей гол став єдиним у першому таймі.

У перерві тренерському штабу запорізької команди довелося змінювати досвідченого захисника Басова. Замість нього вийшов Сергій Палюх. Тернополянам варто було відігруватися, але пройти організований захист суперників їм було непросто. Підопічні Микитина впевнено грали за рахунком. Але на 62-й хвилині рахунок мав ставати рівним, але Давидов з декількох метрів пробив повз ворота. Ще через десять хвилин Галадей пробив у стійку. Поступово почали додавати в активності господарі.

І на 88-й хвилині тернополяни все ж досягнули свого. Гатала подав з флангу, а Вольський головою влучно пробив – 1:1. У підсумку, матч завершився внічию. Запоріжці втрачають третє місце, а Нива фінішує передостанньою.

Талановитий нападник знайшов свій момент і нарешті перервав серію без голів. Його забитий м’яч допоміг запорізькому клубу здобути важливу нічию.

Нива (Тернопіль) – Металург (Запоріжжя) ‒ 1:1
Голи:
Вольський, 89 – Сидоров, 31

Нива (стартовий склад): Механів, Соколов, Хруставка, Демчук, Танчак, Дорошенко, Давидов, Гатала, Проців, Різник, Галадей. Запасні: Жупанський, Бей, Тяпкін, Вольський. Головний тренер: Сергій Атласюк

Металург (стартовий склад): Байда, Сокол, Басов, Векляк, Дворовенко, Польовий, Крапивний, Сейтхалілов, Шалфєєв, Могильний, Білоцерковець, Сидоров. Запасні: Ніколаєнко, Піддубний, Куралех, Воробей, Сад, Дворовенко, Палюх, Сніжко, Толок. Головний тренер: Володимир Микитин.

Тернопіль. Міський стадіон ім. Р. Шухевича. 14:00

Арбітр – Вадим Запрутняк (Ужгород)

Джереор: sportarena.com

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook