Про нас
увійти

"Нива" та "Кремінь" сильнішого не виявили

категорія: Футбол | дата: 24 05 2023
"Нива" та "Кремінь" сильнішого не виявили

22 травня футбольний клуб "Нива" Тернопіль у сьомому турі чемпіонського раунду Vbet UA Першої у виїзній грі зіграв внічию із кременчуцьким "Кременем".

 

Обидві команди – досить молоді, в винятково складній боротьбі пробилися в вісімку найсильніших і вже тільки цим заслужили на велику повагу та можуть вважати сезон 2022/23 успішним для себе. Проте, розділяючи 7-8 місця за рівності очок (по шість), Кремінь і Нива розіграють право не фінішувати найнижче в Чемпіонській групі.

В минулому турі суперники програли грандам Першої ліги, які достроково оформили пряме підвищення в класі. Нива вдома поступилася Оболоні (1:2), Кремінь у Житомирі отримав п’ять голів без відповіді. Звісно, важко було розраховувати на успіх у матчі з надмотивованими суперниками. Тепер же завданням кожної з команд буде реабілітуватися за ті невдачі.

Дещо важчим на старті завдання виглядає для тернополян: це й незвичне штучне покриття кременчуцького стадіону, це й дискваліфікація вилученого в минулому турі нападника Гатали, це й успіх Кременя в першому колі (голи Галати та Матвєєва принесли йому виїзну перемогу над Нивою). Через велику кількість травмованих (в тому числі залізобетонні основні центрбек Зінь і центрхав Волохатий) лише троє запасних прибули у тернополян, включаючи воротаря. На фоні цього не проблемою виглядала навіть втрата Галати в господарів.

А гра, між тим почалася дуже весело – з місця в кар’єр. Після провалу по центрі поля Матвєєв змушений був збивати Різника. Небезпечний штрафний метрів із 23-25 взявся виконувати дніпровський вихованець Дорошенко. Пробив з правої ноги Арсентій настільки шикарно, що м’яч із відскоком від поперечини опустився в сітку – 0:1. Тур у вісімці найкращих лише розпочався, а претендент на найкращий гол – ось він, у подарунковому пакуванні.

Проте Кремінь швидко вирівнявся, пішли його атаки. І ось Сидоренко пасом із центру поля запустив через правий фланг Агапова, а на дальній стійці інший фулбек ‒ Давронбек Азізов ‒ чітко пробив головою на протихід голкіперу. 1:1 – як же все непросто в цьому протистоянні!

Після перерви збурив гру простріл Волохатого – це в цьому епізоді Нива скаржилася на гру рукою. Натомість, Соколов штовхнув Молька на правому фланзі захисту тернополян, арбітр призначив штрафний і хорошу подачу Азізова на дальній стійці замкнув Матвєєв – 2:1. До речі, Кирило свій дебютний гол забив якраз Ниві! Наразі в нього три голи та два асисти в чемпіонаті.

Нива могла відігратися через 10 хвилин, коли передачу від Галадея з лицьової замикав Дорошенко. Тут воротар Музичка видав один із найкращих сейвів на реакції. Тому це не була випадковість, коли невдовзі тернополяни зрівняли рахунок. Причому, що особливо неймовірно, гол зробили двоє гравців, які у гостей грали в центрі захисту! Після довгого пасу воротаря Жупанського Хруставка двічі розігрався накоротко з Демчуком, вискочив на голкіпера й правою ногою проштовхнув м’яча в падінні в ворота – 2:2. Другий гол Олега в поточному чемпіонаті (має ще один асист).

Нервові останні хвилини рахунок не змінили – нічия залишає команди рівними за набраними очками, проте за особистими зустрічами перевага в Кременя. В заключному турі тернополяни приймають Металург, а кременчуківці зіграють в гостях у Епіцентру.

В останніх турах він втрачав місце в основі, проте цього разу вирішив довести, що гідний грати зі старту. Азізов забив сам і подав штрафний, після якого відзначився голом одноклубник.

Кремінь (Кременчук) – Нива (Тернопіль) – 2:2

Голи: Азізов, 26, Матвєєв, 56 ‒ Дорошенко, 3, Хруставка, 76

Кремінь (стартовий склад): Музичка, Агапов, Аркуша, Сидоренко, Азізов, Матвєєв, Галоян, Фальковський, Савіцький, Глоба, Вівдич. Запасні: Слуцький, Вік.Пилипенко, Товкач, Кальчук, Кіреєв, Панчишин, Молько, Касімов, П’ятибрат, Трофимюк. Головний тренер: Роман Локтіонов.

Нива (стартовий склад): Жупанський, Соколов, Хруставка, Демчук, Танчак, Дорошенко, Давидов, Проців, Бей, Галадей, Різник. Запасні: Механів, Тяпкін, Вольський. В.о. головного тренера: Сергій Атласюк.

Кременчук. Стадіон «Кремінь-Арена» імені Бабаєва. 12:00

Арбітр – Сергій Задіран (Київська область)

Джереор: sportarena.com

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook