Про нас
увійти

На Тернопільщині відбувся турнір з міні-футболу пам’яті загиблого на війні футболіста

категорія: Футбол | дата: 17 05 2023
На Тернопільщині відбувся турнір з міні-футболу пам’яті загиблого на війні футболіста

14 травня на міні-футбольному майданчику Ворвулинської гімназії відбувся перший благодійний турнір "Кубок пам’яті Василя Конета-2023". Гравець ФК "Ворвулинці" Василь Конет загинув захищаючи територіальну цілісність України, повідомляє АФТ.

Організаторами турніру виступили Ворвулинська гімназія, Асоціація футболу Тернопільщини, Асоціація футболу Чортківського району. Фінансова підтримка компанії Hrynenko transport.

Як повідомив один з організаторів змагання, вчитель фізкультури Назар Степанович Мазур, проведення такого турніру спрямоване на популяризацію футболу та національно-патріотичне виховання підростаючої молоді та збору коштів на ЗСУ! Забігаючи наперед, зазначимо, що під час благодійного турніру було зібрано кошти в сумі 6052 грн, які підуть на підтримку Збройних сил України.

Учасниками турніру стали: ФК "Ворвулинці", ФК "Ветерани" (Ворвулинці), ФК "Ветерани" (Солоне), ФК "Устечко", ФК "Угриньківці",  ФК ВПУ (Заліщики), ФК "Торське".

"Кубок пам’яті Василя Конета" здобула команда ФК "Устечко", друг місце посіла команда ФК "Ворвулинці", третє місце дісталося ФК "Торське". Команди-призери нагороджені кубками, грамотами та медалями. Кращі гравці турніру грамотами та футбольними сувернірами.

Під час нагородження переможця та призерів турніру були присутні батько Героя – Іван Конет, брат Андрій та близькі родичі загиблого Василя Конета. Також на турнір завітали вчителі Вищого професійного училища із Заліщик. Відвідав змагання і  президент ФК "Дністер" Юрій Іванович Куц, котрий наголосив на важливості проведення подібних турнірів для вшанування пам’яті Героїв та подарував футбольні м’ячі командам призової трійки.

Також було відзначено найкращих гравців турніру в номінаціях: Найкращий бомбардир – Ростислав Кузьма (ФК "Торське"), найкращий ветеран – Іван Гервасюк – ФК "Ветерани" (Ворвулинці), найкращий воротар – Андрій Перепічка (ФК "Ворвулинці"), найкращий гравець турніру – Іван Сасовець ФК "Устечко".

Також за кваліфікована суддівство відзначено подякою та статуеткою арбітра першої категорії з Чорткова Івана Поліщука.

Учні Ворвулинської гімназії Соломія Мазур та Віталій Кондратенко поклали квіти до меморіальної дошки та Ілона Скафарик та Іванка Николайчик поклали кошик квітів до могили Героя.

Після турніру батько Героя Іван Конет щиро подякував всім хто прийшов вшанувати пам’ять його сина та запалив свічку пам’яті в серцях кожного.

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook