Про нас
увійти

Теребовлянська "Нива" – бронзовий призер зимової першості Тернопільщини

категорія: Футбол | дата: 14 04 2023
Теребовлянська "Нива" – бронзовий призер зимової першості Тернопільщини

12 квітня, у селі Боричівка, що біля Теребовлі у матчі за третє місце Відкритої зимової першості Тернопільщини з футболу зустрілися команди, які за підсумками минулорічного чемпіонату області знаходилися на сусідніх щаблях турнірної таблиці – теребовлянська "Нива" на третьому місці, а бучацький "Колос" – на четвертому, повідомляє АФТ.

Вже на початку матчу теребовлянці зобов’язані були відкривати рахунок, коли передачу справа замикав ударом в дотик фланговий півзахисник "Ниви" Олександр Кобеля, однак кіпер "Колоса" Михайло Петришин здійснив неймовірний сейв. Та все ж першими відзначилися бучачани. Нападник "Колоса" Максим Лилик між захисників суперника прокинув м’яча на Арсена Сташівка і той влучного пробив у ближній кут воріт – 1:0.

Зрівняв рахунок один з героїв першого тайму Роман Возьний. Фланговий оборонець "Ниви" підключився до атаки по правому краю, партнери вивели його на оперативний простір і Роман завдав прицільного удару у дальній від голкіпера Петришина кут воріт – 1:1. А через п’ять хвилин Возьний перехопив м’яча на половині поля суперника і точною передачею вивів нападника "Ниви" Олександра Грінька на побачення з кіпером – кращий бомбардир сезону-2022 у ближній дуелі переграв воротаря "Колоса" (1:2).

У середині другого тайму вже бучачани зрівняли рахунок. Після подачі кутового Євгеном Гуріним, виграв другий поверх молоде дарування тернопільського футболу Володимир Мостовий і переправив м’яча у сітку – 2:2. Все йшло до того, що матч так і завершиться внічию і футболістам доведеться пробивати післяматчеві пенальті. Однак іншої думки були гравці "Ниви", які за дві останні хвилині матчу двічі спіймали суперника, який великими силами пішов забивати, на контратаках. Спершу Олександр Кобеля зряче пробив з лівого краю (2:3), і практично з цієї ж позиції за хвилину відзначився Володимир Стельмах (2:4).

Після завершення матчу перший заступник голови – виконавчий директор Асоціації футболу Тернопільщини Василь Заторський на урочистій церемонії нагородження подякував командам за хорошу гру, яка, безперечно, принесла насолоду вболівальникам та вручив футболістам і тренерам теребовлянської "Ниви" бронзові медалі, а капітану команди Владиславу Сороцькому кубок за третє місце.

"Колос" (Бучач) – "Нива" (Теребовля) – 2:4 (1:2)

12 квітня. Боричівка. Сільський стадіон. 150 гл. +10 град.

Арбітр: Іван Мандзюк (Зборів), асистенти – Михайло Брик (Чортків), Володимир Ясюченя (Тернопіль),

"Колос": Петришин, Ткачук (Сиротюк, 83), Новачиський-к, Оконський (Дубчак, 56), Гурін, Дурай, Бідний (Когут, 46), А. Сташків, Мостовий, Наконечний, Лилик (Гевчук, 83). На заміні: І. Курдупель, Захарків.

"Нива": Воробель (В. Сташків, 46), Дитиняк, В. Сороцький-к, В. Бодак, Ульянов, Чемерейко, Возьний, Кобеля, Козлов, Кравчук (Стельмах, 75), Грінько (Лац, 63). На заміні: Цьона, Крупа, Щебивовк.

Голи: Арсен Сташків (19), Роман Возьний (34), Олександр Грінько (39), Володимир Мостовий (65), Олександр Кобеля (88), Володимир Стельмах (89).

Попереджені: Мирон Бідний (44), А. Новачинський (45), О. Ткачук (76).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook