Про нас
увійти

Богдан Козак: "Першу половину сезону можна записати нам у актив"

категорія: Футбол | дата: 19 02 2023
Богдан Козак: "Першу половину сезону можна записати нам у актив"

Півзахисник "Ниви" — про перші кроки у футболу, шанс зіграти у Прем'єр лізі, улюбленого гравця та позицію на полі. Богдан Козак дав відверте інтерв'ю для клубної пресслужби.

— Богдане, традиційне запитання для цього періоду. Як і де проводив відпустку?

— Відпустка у мене проходила, думаю, як у більшості футболістів — вдома разом із сім’єю. Хотілось побути з рідними якнайдовше, тому що зараз буде довгий період, коли не зможу їх бачити.

— Зізнавайся, виконував усі завдання, які отримали гравці від Сергія Задорожного?

— Звичайно, що виконував всі завдання, тому що знаю — часу щоб входити у навчальні збори не буде. Треба зразу працювати на максимум і показувати результат.

— Зазвичай для футболістів збори — це один із найважчих періодів у сезоні. Як у тебе з цим?

— Збори це важкий період. Кожного дня отримуємо велике навантаження. Думаю, що жоден футболіст не любить бігової роботи, але ж ми багато часу проводимо з м'ячем, тому задоволення ми отримуємо також.

— Підсумовуючи минулий рік, як оціниш для себе першу частину сезону?

— Враховуючи те, що ми виконали задачу це була успішна для нас половина сезону. Звичайно, було багато невдач, помилок, але команда прогресувала кожної гри, тому цих пів сезону можна записати нам у актив.

— У заключній грі з "Буковиною" ти "вистрілив" одразу дублем. Можна назвати цей матч поки найкращим для тебе у "Ниві"?

— Попри голи є ще багато аспектів по яких треба оцінювати, але це вже не мені робити. Але однозначно для мене це одна з найпам'ятніших ігор у футболці "Ниви".

— Тренери використовують тебе на декількох позиціях. Особисто для тебе краще грати на звичній позиції чи ти з розряду тих гравців, які кажуть: гратиму там, де поставить тренер?

— Мені подобається грати футбол. Не важливо чи на позиції опорного чи це позиція "десятки". Стараюсь получати задоволення просто від гри, тому доречно сказати, що я гратиму там, де скаже тренер.

— Розкажи трохи про своє дитинство. Де народився та коли розпочав займатись футболом?

— Народився у невеличкому місті Мостиська. Почав займатись футболом у 6 років в місцевій ДЮСШ. Також рано поїхав з дому. Я пройшов відбір у Львівське училище фізичної культури і навчався там з 7 по 11 клас.

— Ти провів два сезони у львівських "Карпатах", але грав у чемпіонатах Ю-21 та Ю-19. Шансів пробитись в основу тоді не було?

— Так, після школи я підписав контракт з "Карпатами". Там завжди були хороші тренери і хороші гравці тому там досить гарно попрацював і багато чого навчився, бувало що брали тренуватись з головною командою. І в яких би важких умовах тоді не перебували "Карпати" — там завжди були хороші гравці, тому мені не вийшло пробитись та дебютувати тоді у Вищій лізі.

— До приходу у "Ниву" ти виступав у галицьких "Карпатах" у Другій лізі. Порівняй тепер рівень Другої та Першої ліг.

— Важко порівняти, бо тоді це для мене були перші виступи у дорослому футболі і, звичайно, було важко грати проти досвідченіших та міцніших хлопців, але з часом до всього звикаєш і я до цього звик. По приходу у Тернопіль я розумів, що буде також важко. Тут все трішки швидше, боротьби у Першій лізі точно не менше і гравці тут набагато досвідченіші.

— Назви свій улюблений футбольний клуб та гравця на якого рівняєшся?

— Для мене ЧС у Катарі відкрив нового гравця на якого хочеться рівнятись — це Енцо Фернендес. Мені імпонує його стиль гри і позиція у нього така ж як у мене. Це не єдиний гравець який мені подобається, але зараз чомусь згадав саме його. Загалом, я із самого дитинства вболівав за "Барселону" і до тепер це моя улюблена команда.

— Чи є у Богдана Козака заповітна футбольна мрія?

— Так , звичайно є. З самого малечку я мріяв виступати у такому турнірі, як Ліга чемпіонів і до тепер ця мрія залишається у моєму серці. Це не коротка дорога і я знаю, що для цього треба працювати не покладаючи рук. Хочеться вірити, що ця мрія маленького хлопчика здійсниться. З Богом та підтримкою близьких буду працювати та крок за кроком робити все можливе для її здійснення.

— І наостанок. Які твої очікування від чемпіонського раунду Першої ліги?

— Від чемпіонського раунду чекаю перемог.  Хотілось би побажати хлопцям з команди щоб у кожного з них все вдавалось і ми всі разом показували хороший результат. Вперед Нива!

Пресслужба футбольного клубу "Нива"

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook