Про нас
увійти

Сергій Задорожний: "Керівництво не ставило завдання вийти в УПЛ"

категорія: Футбол | дата: 12 02 2023
Сергій Задорожний: "Керівництво не ставило завдання вийти в УПЛ"

Тернопільська Нива продовжить виступи під керівництвом Сергія Задорожного, який буде виконувати обов’язки головного тренера команди у другій частині сезону.

Минулого тижня пресслужба тернопільського клубу повідомила, що Задорожний тренуватиме тернопільську Ниву й у весняній частині сезону. 46-річний спеціаліст очолює команду, починаючи з четвертого туру — після відставки Андрія Купцова. Також Задорожний обіймає посаду спортивного директора Ниви.

В ексклюзивному інтерв’ю сайту "Український футбол" виконувач обов’язків головного тренера Ниви Сергій Задорожний розповів про кадрові зміни у колективі та задачі на другу частину сезону.

"Ставку робимо на молодих місцевих футболістів"

– Сергію Михайловичу, ви продовжуєте поєднувати роботу спортивного директора та головного тренера Ниви. Розкажіть, чому так сталося?

– Ми розмовляли з деякими фахівцями, але керівництвом клубу було прийнято рішення, що я продовжу виконувати обов’язки головного тренера Ниви.

– Що можете сказати щодо можливих придбань?

– Команда поки що не приступила до повноцінних тренувань, ми виходимо з відпустки 15 лютого. Звісно, що ми будемо добирати гравців, ставку робимо на молодих місцевих футболістів і їх вже будемо переглядати.

Ми вже бігаємо через день на майданчиках та придивляємося до місцевих гравців, хто вже міг би потенційно підсилити Ниву.

– Ниву залишили вже троє гравців – захисник Тарасов, півзахисник Дедух, нападник Сухоручко. Ще будуть втрати?

– Ні, втрат вже не буде.

"Хочемо поборотися за місце у першій четвірці"

– Які завдання ставите перед своїми підопічними?

– Всі розуміють, що потрібно вигравати усі матчі, але все буде залежати від того, як ми підготуємося. Це покажуть перші тури навесні.

–  Керівництво клубу не ставить завдання вийти в УПЛ?

– Такого завдання немає, але ми, звісно, хочемо поборотися за місце у першій четвірці, щоб пограти у перехідних матчах та перевірити себе на тлі сильних суперників.

* * *

Нагадаємо, що першу частину сезону Нива завершила на четвертому місці турнірної таблиці групи А Першої ліги. Навесні команда буде виступати у Чемпіонському раунді, де команди будуть виборювати путівку в УПЛ.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook