Про нас
увійти

"Вікнини" з Вікна – переможець Ліги Тернопільщини сезону-2021/22

категорія: Футбол | дата: 17 11 2022
"Вікнини" з Вікна – переможець Ліги Тернопільщини сезону-2021/22

16 листопада, гостинна Трубухівська земля приймала фінальний поєдинок Ліги Тернопільщини сезону-2021/22. На одному з найкращих в області стадіонів у вирішальному поєдинку турніру зійшлися команди "Вікнини" (Вікно, Гримайлівська громада) та "Лісма" (Шляхтинці, Байковецька громада), повідомляє АФТ.

Перед початком зустрічі юні футболісти з Трибухівців та навколишніх сіл вивели команди на футбольне поле. За ними місцеві дівчата винесли красень-кубок за який команда боролися понад рік. Далі з вітальними словами виступили голова Трибухівської громади Олег Ковдрин, перший заступник голови – виконавчий директор Асоціації футболу Тернопільщини Василь Заторський та голова Асоціації футболу Чортківського району, військовослужбовець ЗСУ Роман Шуригайло. Зокрема, Василь Миколайович Заторський передав учасникам фінального матчу та глядачам вітання від голови АФТ Тараса Юрика, котрий нині боронить Україну на Харківщині. Від обласної Асоціації футболу голова Трибухівської громади Олег Ковдрин отримав футбольні м’ячі для юних місцевих футболістів та подяку за значний вклад у розвиток футболу Тернопільської області.

Далі пролунав гімн України та традиційно усі присутні хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих українських воїнів. Після розіграшу м’яча та футбольного поля між капітанами команд перший символічний удар по м’ячу зробив легенда тернопільського футболу, колишній нападник бучацького "Колоса", восьмиразовий чемпіон Тернопільської області (1966-1973 рр.) та триразовий володар кубка СРСР "Золотий колос" (1969-1971 рр.) Микола Михайлович Кривенчук.

Незважаючи на те, що у вирішальному протистоянні Ліги Тернопільщини зійшлися команди різних ліг, "Вікно" – четверта команда першої ліги чемпіонату Тернопільської області 2022 року, а "Лісма" – шоста команда суперліги Тернопільського району. Однак цей факт жодним чином не вплинув на гру, навпаки, команда з районного чемпіонату активніше почала зустріч. Саме гравці "Лісми" створили найнебезпечніший момент у першій половині першого тайму, коли їхній гравець Владислав Левчик зі штрафного поцілив у поперечину. І все ж саме футболісти "Вікна" відкрили рахунок у матчі. Ветеран "Лісми" Володимир Льошка помилився на своїй половині поля, Владислав Тимощук пройшов по лівому краю та зробив передачу на Тараса Даньківа, котрий в дотик переправ м’яча у ворота (1:0). Пройшов всього кілька хвилин, як команда з Шляхтинців вирівняла становище на футбольному полі. Пішла подача з кутового, нападник "Лісми" Іван Ясенко пробив головою, дещо незграбно зіграв кіпер "Вікнин" Юрій Чуба і м’яч від штанги залетів у сітку воріт (1:1).

У другому таймі рахунок не змінився, хоча як одна, так і інша команда мали нагоди вийти вперед. Арбітру поєдинку, досвідченому Андрію Гаху довелося призначити два екстра-тайми по 15 хвилин кожен. У першому таймі додаткового часу вікнянам вдалося відзначитися. Отримавши передачу з флангу, знаходячись у скупчені кількох опонентів, м’яча майстерно обробив Олег Кубик, переклавши того з однієї ноги на іншу, та завдав влучного удару (2:1). У час, що залишився, суперники грали у відкритий футбол і одна команда – "Вікно" – могла збільшити свою перевагу, а друга – "Лісма" – могла зрівнювати рахунок. Правду кажучи, у додатковому часі гостріше діяли футболісти з Вікна, в одному з моментів вони в одній атаці навіть двічі поцілили у штангу, попри те, рахунок у матчі так і не змінився. Отож, важку перемогу здобули "Вікнини" – 2:1…

Красивою видалася урочиста церемонія нагородження володаря і фіналіста Ліги Тернопільщини 2021/22 рр. за участю Олег Ковдрина, Василя Заторського, Миколи Кривенчука та Романа Шуригайла. Першими на нагородження вийшли футболісти з Шляхтинців. Вони своєю самовідданою грою заслужили хороших слів похвали. Після вшанування переможених, свою порцію вітань отримали гравці, тренери та керівництво ФК "Вікнини" (Вікно). Переможені влаштували вікнянській команді так званий коридор пошани. Так воно власне і має бути, гравці повинні з повагою відноситися один до одного, що вони власне продемонстрували, як на футбольному полі, так і за його межами. Далі футболісти та тренерський штаб "Вікнин" були нагороджені красивими медалями з спеціальним гравірування саме під цей поєдинок, і, звичайно, красень-кубок. Його з рук першого заступника голови – виконавчого директора Асоціації футболу Тернопільщини Василя Заторського, під звуки всесвітнього хіта "We Are the Champions", отримав капітан "Вікнин" Роман Гаврилюк. Опісля переможці вітали один одного, отримували вітання від своїх рідних та шанувальників. А далі були фотосесії, автографи та найприємніші миті, які можуть отримати переможці…

Ліга Тернопільщини. Фінал.

"Вікнини" (Вікно) – "Лісма" (Шляхтинці) – 2:1 (1:1 – осн. час)

16 листопада. Трибухівці. Сільський стадіон. 100 гл. +7 град.

Арбітр – Андрій Гах (Тернопіль), асистенти – Дмитро Кіцкай (Бучач), Володимир Кацан (Бучач).

Спостерігач арбітражу: Ігор Мудрик (Теребовля).

"Вікнини": Чуба, Приян, Чабай, Барановський, Даньків, Гаврилюк-к, Кубик, Миронюк, Тимощук, Черкезов (Д. Гром’як, 71), Волоцюга (М. Лодинський, 118).

"Лісма": Мацюк, Бутрин, Агрес, Борисевич, Дубина, Льошка, Чорній, Шпилюр (Гурський, 77), Левчик, Панчишин (Глова, 61), Ясенко.

Голи: Тарас Даньків (23), Олег Кубик (98) – Іван Ясенко (29).

Попереджені: Н. Панчишин (31), В. Чорній (53), М. Борисевич (96), І. Ясенко (118).

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook