Про нас
увійти

У Копичинцях перервалася одинадцятиматчева переможна серія зірок тернопільського футболу

категорія: Футбол | дата: 21 06 2022
У Копичинцях перервалася одинадцятиматчева переможна серія зірок тернопільського футболу

13 червня, футбольне свято у непростий воєнний час відбулося в одному з найбільш футбольних міст Тернопілля – Копичинцях. Координаційний центр підтримки Збройних Сил України Асоціації футболу Тернопільщини організував благодійний матч за участю зірок тернопільського футболу та місцевої команди "Надія-Куликів", яка минулого року стала переможцем Дитячо-юнацької футбольної ліги України (перша ліга), повідомляє АФТ.

Перед стартовим свистком учасників благодійного матчу та вболівальників привітав голова Копичинецької громади Богдан Келічавий, який подякував всім воїнам, які захищають Україну від російського окупанта та дозволяють там жити під мирним небом.

Під оплески глядачів від команди зірок тернопільського футболу її головний тренер Ігор Петрович Яворський, котрий нещодавно святкував День народження, отримав футболку з логотипом тернопільської "Ниви" (нагадаємо, пан Ігор є найкращим бомбардиром в історії команди) з підписами усіх гравців зіркової команди.

Згодом пролунав гімн України, який акапельно виконав місцева легенда, діяч культури і мистецтв Володимир Пантелеймонович Турок. Після хвилини мовчання, якою вшанували загиблих українських захисників, розпочалася його величність гра.

У складі збірної зірок тернопільського футболу ворота боронив Олександр Чернятинський, пару центральних оборонців склали Максим Демчук та Олег Хруставка, Крайні захисники – Андрій Дубчак (справа) та Андрій Скакун (зліва), опорний півзахисник Ігор Бадло, піднападник – Роман Волохатий, крайні хави – Ігор Гатала (справа) і Максим Проців (зліва). І на вістрі атаки діяла пара нападників Андрій Різник та Максим Войтіховський.

Грати футболістам було надзвичайно приємно, адже трибуни затишного стадіону у Копичинцях були вщент забиті. На стадіон прийшла велика кількість глядачів, два центральних сектори були повністю заповнені вболівальниками, багато людей стояли, щоби мати можливість побачити матч. І вони точно залишилися задоволеними, як від якості футболу, який продемонстрували гравці обох команд, так і від самої організації, яка відбувалася під чітким керівництвом міського голови Богдана Келічавого. Все було продумано до найменших дрібниць. Зокрема місцеві "пластуни" пройшлися зі скринькою серед вболівальників, які робили благодійні пожертви на ЗСУ. Навзамін кожен отримав номерок, за яким в перерві матчу відбувся розіграш смачних призів від місцевих виробників. Але це було згодом…

Молода команда "Надія-Куликів" не знітилася маститих суперників і дала їм справжній бій. Хоча, перші реальні нагоди відкрити рахунок створила зіркова команда. Її нападник Максим Войтіховський двічі виходив на ударну позицію, однак переграти голкіпера господарів Іллю Мігова не зумів.

Кілька небезпечних випадів було і зі сторони команди тандему тренерів Хоптових. Зокрема, після гарматного удару Максима Мацієвського метрів з 23-ох м’яч влучив у поперечину. Та все ж голів у першому таймі глядачі не побачили…

У перерві матчу виступив місцевий гурт "Земляки", учасники якого виконали кілька патріотичних пісень. Опісля відбувся традиційний благодійний аукціон, лотом був футбольний м’яч з автографами гравців команди зірок тернопільського футболу. А на завершення кілька щасливчиків за номерками отримали смачні призи.

У другому таймі господарі поля перехопили ініціативу і вже вони створили більше гострих моментів. Так, на початку другої 45-хвилинки Василь Шомко вийшов на побачення з "свіжим" зірковим кіпером Миколою Вірковським, однак пробив у поперечину. Після цього був момент, який заставив більшість глядачів підвестися від побаченого з своїх крісел. Це гравець "Надії-Куликів" Іван Жуніга майстерно на швидкості підсік м’яча, перекинувши його через досвідченого Сергія Атласюка (щось подібне не часто можна побачити на матчах професіоналів) і вийшов на оперативний простір. Лише в останній момент захисник зірок і тернопільської "Ниви" Олег Хруставка вибив м’яча на кутовий. Перевага господарів таки втілилася в забитий гол. Це Максим Мацієвський пройшов по лівому краю та, пробиваючи, поцілив у голкіпера Миколу Вірковського. Від воротаря м’яч відскочив до того ж Мацієвського і рикошетом від молодого півзахисника опинився у сітці воріт (1:0).

Зіркова команда пішла великими силами вперед і навіть змогла відзначитися, але взяття воріт не було зафіксовано через положення поза грою. Молода команда з Копичинців скористалася тим, що гості чисельно пішли в атаку, зуміла реалізувати одну зі своїх контратак. Центральні оборонці команди зірок тернопільського футболу не впильнували за Василем Шомко, той вже був готовий завдавати удару, однак в останні момент був не за правилами у карній зоні зупинений Андрієм Скакуном. Арбітр без вагань призначив пенальті, яке реалізував, розвівши голкіпера і м’яча по різних кутах, Руслан Мальський (2:0).

Гостям так і не вдалося забити м’яч престижу, а це означає, що зіркова команда перериває свою одинадцятиматчеву переможну серію у благодійних поєдинках, упродовж якої її гравці у ворота суперників забили 57 м’ячів, а пропустили у свої лише 12-ть.

Після фінального свистка коропецького рефері Олега Чемного була спільна фотосесія команд та їхніх наставників, а також кожен бажаючий міг сфотографуватися з учасниками матчу.

Оскільки поєдинок був благодійним, як повідомили його організатори, завдяки благодійним пожертвам, проданим програмкам, а також аукціону у перерві матчу, вдалося загалом зібрати 39 563 гривні. Всі кошти будуть направлені на рахунок Координаційного центру АФТ для допомоги Збройним силам України!

"Надія-Куликів" (Копичинці) – Зірки тернопільського футболу – 2:0 (0:0)

13 червня 2022 р. Копичинці. Стадіон "Юність". 1250 гл. +29 град.

Арбітр – Олег Чемний (Коропець), асистенти – Андрій Стасюк (Ланівці), Віктор Гуменний (Тернопіль).

"Надія-Куликів": Мігов, Сагайдак-к, Поповський, Ткачик, Трух,  Мальський, Мацієвський, Жуміга, Цимбалістий, Шомко, І. Дячинський. На заміну виходили: Чернятинський, Падух, А. Дячинський, Фриз, Бутенко.

Зірки тернопільського футболу: Олександр Чернятинський, Роман Волохатий, Андрій Різник, Андрій Дубчак, Максим Войтіховський, Максим Демчук, Ігор Бадло-к, Ігор Гатала, Андрій Скакун, Максим Проців, Олег Хруставка. На заміну виходили: Микола Вірковський, Автанділ Гвіанідзе, Андрій Малащук, Сергій Атласюк, Сергій Задорожний, Матвій Николайчук, Сергій Богородиченко.

Голи: Максим Мацієвський (67), Руслан Мальський (84, з пен.).

Попереджений: Богдан Сагайдак (56).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook