Про нас
увійти

Під час благодійного футбольного матчу та турніру в Бережанах зібрали понад 30 тисяч для ЗСУ

категорія: Футбол | дата: 13 06 2022
Під час благодійного футбольного матчу та турніру в Бережанах зібрали понад 30 тисяч для ЗСУ

12 червня, футбольне свято у непростий воєнний час відбулося у Бережанах. Координаційний центр підтримки Збройних Сил України Асоціації футболу Тернопільщини організував благодійний матч за участю команди зірок Тернопільського футболу та збірної Бережанщини.

Перед стартовим свистком учасників благодійного матчу та вболівальників привітав заступник голови Бережанської міської ради Степан Кухарук, який подякував всім воїнам, які захищають Україну та дозволяють там жити під мирним небом. Згодом пролунав гімн України, хвилиною мовчання учасники матчу вшанували загиблих Героїв, а далі розпочалася його величність гра…

У складі збірної зірок тернопільського футболу ворота боронив Дмитро Андрієшин, пару центральних оборонців склали Андрій Кондзьолка та Олег Тракало. Крайні захисники – Андрій Дубчак (справа) та Богдан Іванців (зліва), опорний півзахисник Роман Волохатий та капітан Ігор Бадло, піднападник – Андрій Малащук та крайні хави – Ігор Гатала (справа) і Максим Проців (зліва). І на вістрі атаки діяв один Андрій Різник. Збірна Бережанщини сформувалася виключно з місцевих футболістів, які виступають у трьох командах Бережанської громади – «Хатки» (Бережани), ФК «Лісники» та ФК «Куропатники».

На початку матчу команди обмінялися гострими випадками. Спершу бережанець Олег Іванчишин не використав вихід віч-на-віч – кіпер гостей Дмитро Андрієшин перевів м’яча на кутовий, а незадовго нападник зіркової команди Андрій Різник мав схожий момент, але переграти кіпера Богдана Кукурудзу не зумів.

Після цього був удар у штангу від Ярослава Макара і… гол від бережанця Тарас Семенця, котрий втік від центральних оборонців і в ближньому «бою» переграв воротаря гостей (1:0). Пройшло всього кілька хвилин, як зіркова команда рахунок зрівняла. Капітан господарів Андрій Засєдко порушив правила на Максиму Проціву і арбітр призначив пенальті, яке реалізував інший капітан Ігор Бадло (1:1).

Героєм ж останніх хвилин першого тайму став Роман Волохатий. Спершу м’яч після його удару метрів з 22-ох струсонув поперечину, а незадовго його передача знайшла на дальній штанзі Андрія Дубчака (до речі, вихованця бережанського футболу), і той вивів зіркову команду вперед (1:2).

У перерві матчу відбувся традиційний благодійний аукціон. Його лотом був футбольний м’яч з автографами гравців команди зірок тернопільського футболу. Переможцю у серйозній конкурентній боротьбі за м’яч довелося викласти 3 100 гривень. Що цікаво, його володарем став військовослужбовець ЗСУ, гравець ФК «Куропатники» Володимир Вовк. Вже після матчу пан Володимир отримав у подарунок футболку підписану всіма учасниками зіркової команди та спільну з ними фотосесію. Але це було згодом, а перед тим на глядачів чекав не менш цікавий другий тайм.

На його початку бережанці рахунок зрівняли. Після провалу лівого краю оборони гостей, пішла прострільна передача, яку другим дотиком, реалізував Назар Футка (2:2). І все ж клас команд зробив своє. Незважаючи на те, що у зірок у другій половині матчу на поле вийшли більш вікові гравці, саме вони грали першим номером і до завершення матчу відзначилися ще двома забитими м’ячами. Спершу Ігор Гатала з гострого кута пробив бережанського кіпера (2:3), а за п’ять хвилин до фінального свистка грубо помилився центральний оборонець господарів, Максим Проців обікрав у нього м’яча і вийшовши на побачення з голкіпером, вирішив віддати передачу партнеру по команді, який залишився сам перед воротами. І майстру спорту міжнародного класу Василю Чорному не склало жодних зусиль переправити смугастого у сітку (2:4). У проміжку між цими двома голами зіркової команди дубль повинен був оформляти бережанець Назар Футка, але поцілив всього лише у стійку…

Після фінального свистка бережанського рефері Віталія Буняка була спільна фотосесія команд та їхніх наставників, а також кожен бажаючий міг сфотографуватися з учасниками матчу.

Оскільки поєдинок був благодійним, як повідомили його організатори, завдяки благодійним пожертвам, проданим програмкам, а також аукціону у перерві матчу, вдалося зібрати 10 456 грн. Плюс заступник голова Асоціації футболу Тернопільського району Андрій Гарас передав Координаційному штабу підтримки ЗСУ 20 500 грн., які вдалося зібрати на благодійному турнірі у Бережанах, котрий завершився минулого тижня. Всі зібрані кошти будуть використані на придбання військового екіпірування для футболістів Тернопільщини, які вже вступили до лав Збройних сил України, або будуть залучені до військових підрозділів найближчим часом.

Збірна Бережанщини – Зірки тернопільського футболу – 2:4 (1:2)

12 червня 2022 р. Бережани. Стадіон «Нива». 350 гл. +25 град.

Арбітр – Віталій Буняк (Бережани), асистенти – Оксана Паньків (Тернопіль), Святослав Семеген (Бережани).

Збірна Бережанщини: Кукурудза, Мукевич, Дубляниця, А. Засєдко-к, Солонинка, Жига, Олійник, Макар, Т. Семенець, Хомецький, Іванчишин. На заміну виходили: О. Засєдко, Матвіїшин, Ясінський, Соколовський, Футка, Макаров, Гарас.

Зірки тернопільського футболу: Дмитро Андрієшин, Богдан Іванців, Андрій Кондзьолка, Олег Тракало, Андрій Дубчак, Андрій Малащук, Роман Волохатий, Ігор Бадло-к, Максим Проців, Ігор Гатала, Андрій Різник. На заміну виходили: Тарас Дурай, Автанділ Гвіанідзе, Олег Тимець, Василь Чорний, Матвій Николайчук, Сергій Атласюк.

Голи: Тарас Семенець (31), Ігор Бадло (35, з пен.), Андрій Дубчак (40), Назар Футка (54), Ігор Гатала (73), Василь Чорний (85).

Попереджені: немає.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook