Про нас
увійти

У Заліщиках завершився 36-й турнір пам’яті Валерія Луб’янського

категорія: Футбол | дата: 25 01 2022
У Заліщиках завершився 36-й турнір пам’яті Валерія Луб’янського

22 січня, у Заліщиках завершився традиційний, 36-й за рахунком зимовий турнір з міні-футболу пам’яті загиблого в Афганістані Валерія Луб’янського, повідомляє АФТ.

Стартували в змаганнях 18 команд, яких на першому етапі розділили на дві групи. По чотири кращі колективи пробилися до чвертьфіналу, де за олімпійською системою визначили переможця та призерів.

У підсумку, в матчі за третє місце ФК "Добробут" (с. Дунів) переміг гостей з Чернівеччини – ФК "Котики" (с. Чуньків) - 2:1, а в фіналі заліщицька "Андріатика" була сильнішою за ФК "Іване-Золоте" – 1:0. Єдиний і переможний м’яч на рахунку Артема Васильченка.

Крашими бомбардирами турніру стали – Микола Ландяк (ФК "Маяк") та Дмитро Імангулов (ФК "Добробут").

Як зауважують організатори змагань, цей турнір є найстаршим турніром в Україні і проводиться вже 36 років поспіль. За словами директора комунальної установи центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" Володимира Гев’юка, вперше такий турнір з міні-футболу відбувся в 1986 році, відтоді щороку в Заліщиках організовують такий захід пам’яті Валерія Луб’янського, а переможцям вручають кубок із його портретним зображенням.

Нагадаємо, Валерій Луб’янський народився в 1960 році у місті Заліщики Тернопільської області. Закінчив Заліщицьку середню школу імені Осипа Маковея в 1976 році. Трудову діяльність розпочав в Заліщицькому районному комбінаті побутового обслуговування. Був призваний в армію в 1979 році. Служив в Афганістані. 31 серпня 1980 року загинув у бою з душманами. Могила Валерія Луб’янського знаходиться на Заліщицькому кладовищі

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook