Про нас
увійти

Тернопільська "Нива" дома поступається "Прикарпаттю"

категорія: Футбол | дата: 28 09 2021
Тернопільська "Нива" дома поступається "Прикарпаттю"

27 вересня футбольний клуб "Нива" Тернопіль у 10 турі чемпіонату Першої ліги у домашньому матчі поступився "Прикарпаттю".

У заключному матчі десятого туру Першої ліги Прикарпаття вирушило в гості до Ниви – в турнірній таблиці господарі випереджали гостей на чотири очки, тому в разі успіху команда Олега Рипана могла впритул наблизитися до свого суперника. Підопічні Ігоря Климовського, в свою чергу, розраховували взяти чергові три очки і переміститися в першу четвірку.

У минулому турі чемпіонату Нива без проблем впоралася з Ужгородом, але в цілому на старті сезону виглядає нестабільно: перемоги часто змінюються нічиїми і поразками. Прикарпаття виступає також непереконливо, адже перед новою грою не могло порадувати своїх вболівальників перемогою ось уже на протязі двох матчів поспіль.

Перші хвилини матчу пройшли в активному темпі, а ініціатива переходила від однієї команди до іншої. На початку гри обидва суперники діяли сумбурно, футболісти часто поспішали і, як результат, більше помилялися. Такий футбол не давав конструктиву, хоча і Нива, і Прикарпаття на старті поєдинку намагалися забрати м’яч під свій контроль.

Лише на 19-й хвилині Прикарпаття створило перший по-справжньому гострий момент у грі: Писко класно пробив зі штрафного з правого краю, але Цюцюрі з близької відстані не вдалося реалізувати свій шанс. Нива відповіла непоганим ударом Різника після прострілу з лівого флангу, але Піцан перевів м’яч на кутовий. Свій момент був у Воробчака – з його пострілом ефектно впорався Механів, а ще через декілька хвилин свій другий шанс не реалізував Цюцюра – знову мимо.

В цілому, перша половина зустрічі запам’яталася великою кількістю боротьби і бажання з боку обох команд, втілити яку в щось серйозне у одних або інших воріт суперників майже не вдавалося. Але все ж саме Прикарпаття відкрило рахунок у матчі: вже в компенсований до першого тайму час Семотюк здорово навісив з флангу, а Цюцюра виграв боротьбу у захисників і з третьої спроби таки зумів забити гол – 0:1!

Господарям потрібно було відіграватися після перерви, але другий тайм активніше розпочали футболісти гостей. Команда Рипана частіше підходила до чужих воріт і заслужено відзначилася знову. Писко зробив ідеальний пас на Барчука, який відірвався від захисників і ефектно перекинув Механіва – 0:2. Відзначимо непереконливу гру голкіпера Ниви, який невдало покинув свої ворота.

Климовський спробував змінити гру своєї команди замінами, але футболісти, які вийшли з лави, не відразу увійшли в матч і довгий час Нива ніяк не могла прийти в себе після другого пропущеного. А ось Прикарпаття могло забивати третій гол, але удар Барчука під поперечину зумів витягнути Механів. Нива відповіла забійним моментом після кутового, але гостей виручив Піцан після того, як м’яч потрапив в Мороза і летів точно в кут.

В кінці матчу Нива йшла в атаку все більшими силами, чим успішно користувалися гравці Прикарпаття. Так, після однієї із контратак небезпечно пробивав Квасний, але Механів впорався з загрозою. Ще через декілька хвилин Цюцюра отримав м’яч в чужій штрафній, але з розвороту пробив мимо. У Ниви двічі небезпечно головою пробивав Кисленко – неточно. У команди із Тернополя були нечисленні моменти в матчі, але слабка реалізація явно підвела підопічних Климовського в цей вечір.

У підсумку матч завершився переконливою як за рахунком, так і за грою перемогою гостей. Після цього поєдинку Прикарпаття набрало 14 очок і перемістилося на сьоме місце в турнірній таблиці. Нива займає шосту позицію і лише на один пункт випереджає підопічних Рипана.

Нива (Тернопіль) – Прикарпаття (Івано-Франківськ) – 0:2 (0:1)

Голи: Цюцюра, 45+1, Барчук, 54

Нива (стартовий склад): Механів, Хруставка, Вовченко, Дворовенко, Мороз, Проців, Волохатий, Дедух, Бичек, Демчук, Різник

Запасні: Жупанський, Васько, Зінь, Скакун, Малащук, Козак, Мамешев, Кобеля, Вольський, Кисленко, Гатала

Головний тренер: Ігор Климовський

Прикарпаття (стартовий склад): Піцан, Квасний, Писко, Матушевський, Лень, Семотюк, Волошинович, Цюцюра, Сондей, Воробчак, Барчук

Запасні: Дитко, Новак, Геник, Кузьмин, Пастух, Сікач, Рудюк, Толочко, Хома, Мащенко, Мицик, Пархуц

Головний тренер: Олег Рипан

17:30. Тернопіль. Тернопільський міський стадіон

Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)

Джерело: sportarena.com

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook