Про нас
увійти

"Нива" і "Агробізнес" поділили очки в Тернополі

категорія: Футбол | дата: 29 08 2021
"Нива" і "Агробізнес" поділили очки в Тернополі

У матчі шостого туру Першої ліги зустрічалися команди, які перед новою грою займали протилежні місця в турнірній таблиці – третя Нива на своєму стадіоні приймала Агробізнес, який невдало почав новий сезон і розташувався лише на 14-й позиції. Безумовно, в матчі проти одного з поточних лідерів чемпіонату гості справедливо розраховували взяти три очки і поліпшити своє становище.

Нива перед матчем з Агробізнесу виграла три матчі поспіль, в тому числі кубкову гру проти Ужгорода та підійшла до поєдинку шостого туру в хорошому настрої, програвши на старті сезону лише один матч – на виїзді проти Кривбасу. Агробізнес, в свою чергу, не міг виграти протягом останніх трьох матчів, встиг вилетіти з Кубка України і був дуже мотивований реабілітуватися перед своїми вболівальниками. Оптимізму команді Олександра Чижевського явно додавав той факт, що під час передсезонної підготовки Агробізнес обіграв Ниву з рахунком 2:1.

Вже на перших секундах матчу Нива могла відкривати рахунок: господарі скористалися помилкою захисників суперника, Бичек після гарного проходу підійшов до штрафного, але з непоганої позиції пробив вище воріт. Але вже через кілька хвилин форвард господарів реабілітувався: Бичек здорово прорвався по лівому флангу, увірвався в штрафну, і прицільним ударом не залишив шансів Мозілю – 1:0! Цікаво, що нападник Ниви відзначився в другому матчі поспіль.

Підопічні Ігоря Климовського виграли старт зустрічі і навіть після забитого м’яча не стали зменшувати обороти, продовжуючи пресингувати суперника. Агробізнес в ці хвилини виглядав розгубленим і у команди Чижевського практично нічого не виходило в атаці. Небезпечно пробивав з-за меж штрафного Проців, але зовсім трохи не влучив у дальній кут воріт. Гості відповіли непоганим ударом від Груші, але після рикошету Механів зумів зорієнтуватися і накрив м’яч.

В кінці першого тайму гра трохи заспокоїлася, Нива почала грати по рахунку і робила активні спроби йти вперед. А ось у гравців Агробізнесу зовсім нічого не виходило в першому таймі, і вони напевно розраховували змінити свою гру вже після розмови з головним тренером в перерві матчу.

І дійсно, друга половина зустрічі почалася з атак гостей: помилкою захисника ледь не скористався Черненко, але з його несподіваним ударом впорався Механів. Лише після перерви Агробізнес створив першу серйозну небезпеку біля чужих воріт, але не зумів реалізувати забійний момент. Ще через кілька хвилин класно пробивав здалеку Думанюк, але влучив у поперечину!

І все ж підопічні Чижевського зуміли зрівняти рахунок. Старання гостей виправдалися після того як Груша здорово віддав на Когута, а нападник Агробізнесу зумів втекти від захисників і переграв Механіва – 1:1. Господарі відповіли, що не відбувшимся шедевром від Малащука – після його удару з флангу м’яч по неймовірній траєкторії ледь не залетів за комір Мозілю, але влучив у поперечину.

Останні хвилини матчу пройшли в рівній боротьбі і в кінцівці гри складно виділити команду, яка була ближче до перемоги і могла вирвати три очки. І Нива, і Агробізнес робили спроби створити загрозу попереду, але також думали і про захист власних воріт, щоб не упустити нічийний результат. Підсумкова нічия стала справедливим результатом: обидві команди добре провели по одному тайму і навряд чи заслужили на більше. Після цього матчу Нива набрала 11 очок і залишилася в першій четвірці, а Агробізнес знову не зміг перемогти і знаходиться в нижній частині турнірної таблиці.

Нива (Тернопіль) – Агробізнес (Волочиськ) – 1:1 (1:0)

Голи: Бичек, 12 – Когут, 62

Нива (стартовий склад): Механів, Хруставка, Демчук, Вовченко, Дворовенко, Мороз, Семенина, Волохатий, Проців, Різник, Бичек

Запасні: Жупанський, Кисленко, Гатала, Дедух, Васько, Кобеля, Мамешев, Козак, Зінь, Скакун, Малащук

Головний тренер: Ігор Климовський

Агробізнес (стартовий склад): Мозіль, Сениця, Курило, Слотюк, Черненко, Вербний, Юхимович, Думанюк, Груша, Бойчук, Когут

Запасні: Задерейко, Артим, Карась, Ємаєв, Нагорний, Гудзинський, Семенюк

Головний тренер: Олександр Чижевський

17:45. Тернопіль. Тернопільський міський стадіон

Арбітр: Денис Резніков (Кам’янське)

Джерело: СпортАрена

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook